Utan land

uppföljning

jag skulle finna mig en hjärtefråga inför valet.. så var det. därför satt jag och googla lite nyss på jobbet och hittade ett valtest på aftonbladet. där fick man välja 10 frågor som ligger en närmast och sedan ta ställning till påståenden kopplade till dessa områden. jag märkte att jag struntar i fastighetsskatten – och att de rutor jag kryssade i var väldigt.. humana. så det är alltså det sociala skyddsnät vi har i sverige (nog för att maskorna blivit större, men det är en annan diskussion) och tryggheten som skall komma med det som jag vill måna om. så mycket människa är jag nog.

utfallet i detta valtest blev lite tydligare; 75% sosse. nog för att sosse låter som ett skällsord, men just nu tror jag att det är så jag kommer rösta. nog för att allt inte  är bra nu, men jag tror inte att förändringen skall ske åt det blåa hållet. allt rött skall inte bli blått. det vore nog att sparka sig själv i arslet.. trots att det liberala låter fint och att man säkert blir girig om man är rik.

helgen blir slush-groggar och båtturer för övrigt :) och mamma är på arvikafestivalen utan mig!

Lämna ett svar

%d