Utan land

att fasta


Fasta i 5 dagar (exklusive 2 dagar nedtrappning och 2 dagar upptrappning)

Nedtrappningen görs för att kroppen (i synnerhet matsmältningssystemet) ska få en chans att vänja sig vid att inte ha fast föda att arbeta med. Upptrappningen görs för att matsmältningen ska smygas igång igen. Försök att leva så vanligt som möjligt och träna i den mån Du orkar.

1 Under nedtrappningen så kommer den fasta födan att bestå av frukt och grönsaker. Till detta kommer Du att dricka fastedryck (rena frukt- och grönsaksjuicer, örtteér, buljong, vatten). Det viktiga med fastedrycken är att den är så naturlig som möjligt, dvs att den inte innehåller konserveringsmedel, smaktillsatser, färgämnen o dyl. Bra fastedryck finns att köpa i hälsokostaffärer, men även på t ex Ica (Friggs juicer och även några av Brämhuldts juicer, en del innehåller dock extra socker). Är man lite pysslig kan man även pressa egen juice.

2 Under fastedagarna är det enbart fastedryck som gäller.

3 Under upptrappningen så återinförs fast föda i små mängder tillsammans med fastedryck. Lämpligt är att börja med frukt, grönsaker och rotsaker. Tänk på att tugga maten långsamt och noggrant, dels för att underlätta för matsmältningen, dels för att njuta av att tugga fast föda igen. Svårsmält och tung mat bör ej förtäras de första dagarna efter att fastan brutits eftersom matsmältningssystemet har haft en ”vilo-period”.

Det finns inga satta gränser för hur mycket Du ska dricka, men det är lämpligt att Du håller Dig kring 3-3,5 liter vätska/dag under fastedagarna.

sådär. verkar väl inte allt för svårt? söndag eller måndag tänker jag trappa ner, sedan är det bara att börja slurpa.. har fått varningar om att inte vräka i sig typ tre big mac innan matsmältningen är igång igen på riktigt.. finns tydligen en överhängande risk för förtstoppning.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: