Polen,  Utan land

dyraste budgetresan till en öststat någonsin?

jaha, efter sex timmars resande har jag INTE kommit fram till krakow. det polska budget SKITFLYGBOLAGET FROM HELL (Wizzair) har mage att neka mig legitimera mig med foto-ID och ett pass som gick ut i april. det står inte på hemsidan att man MÅSTE ha pass, ambassaden har sagt att Schengen-avtalet visst gäller även svenska medborgare som flyger från Norget – BLAHAHBLAHABLAHA.

jaja, nu är läget som så att stackars Mattajas fick åka ner och möta upp boysen själv – medan jag tack vare massa underbara medmänniskor kommer att vara där om sisådär 18 timmar och SJUKT MYCKET fattigare.

– resa tillbaka till Oslo 290:- (vilket blev billigt då den första busschauffören körde mig gratis – stjärna i himlen till honom!)
– passfoton 60:-
– akutpass 1400:- (som jag ska punga ut imorgon klockan 08.30 – stjärna i himlen till ambassadtjejen som ska möta mig 1,5 h INNAN hon egentligen börjar jobba)
missed flight booking fee eller liknande 540:- (för att få boka om biljetten till imorgon, MEN jag har ingen platsgaranti. kärringen vid servicedisken bedyrade i alla fall att de 10 st lediga platserna som fanns då iiiiinte skulle ta slut. bäst för henne det.)
– taxi till ambassaden samt från ambassaden till flygbussen. hinner jag inte med bussen 10.00 är det kört.
(iofs har kärleken sagt att han betalar, annars hade jag nog låtit hotellbokningen stå tom. ibland är det skönt att han tjänar mer än mig.)

SAMT energin för Joel "räddaren i nöden" Ekblad som gått till medborgarkontoret i örebro och faxat ett personbevis till mig.

SAMT energin för Frida "pärlan" Gustafsson som mötte upp med nycklar och godaste mörka chokladen.

och inte minst min egen energi. i kris får man visa karaktär, och gud så glad jag är att jag inte rasar ihop som ett korthus. men det var nära att jag sket i allt. dock känns livet överkomligt nu när jag har varm mat bredvid mig och har fått kissat.

det gott folk, det var min första semesterdag i augusti. high life!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: