Utan land

I once was a kid with the other little kids

dagens prosjekt (fan, mina fingrar har börjat leva norskt) är att packa ner vinterkläder i källarn och packa fram sommarkläder. jag blir lite arg på mig själv. jag har verkligen köpt så mycket skit sedan jag började tjäna lite slantar. ljuset gick egentligen upp i vintras och en månads köpstopp fick fason på vanorna (att nya kontoret inte ligger mitt på stan hjälper också måste jag erkänna). när jag pluggade köpte jag också saker, men mer SAKER. med innebörden att jag ”behövde” (i den mån man verkligen behöver nya småskor för att sulan lossnar osv) och ville ha. impulsköpen var få.

återkommande för 2010 är verkligen året då jag revärderat mina egna handlingar lite. köpvanorna har blivit bättre (jag utvärderar köp i större utsträckning nu), men de ska bli snäppet värre.

känslan av att jag (eller, vi) återigen har en plan är extremt skön. när jag blir stor ska jag bli ekonomidirektörinna eller revisor. jag ska plugga ett år till, förhoppningsvis med en termin utomlands. vi ska göra minst en ordentlig resa (på mer än tre månader), se världen som de kallar det. jag vill klappa pingviner i kapstaden, smyga på noshörningar i tanzania, åka nercabbat efter highway 1, bestiga ett berg, hänföras av machu picchu, snorkla i söderhavet, lifta i honduras, läsa en bok på transibiriska, åka rollercoster i japan, bila genom jordanien och diskoteka i berlin.

det bara spritter i resnerven. har vi tur så kommer vi till belgien nästa vecka, men bara om island slutar sända ash (de missade att det var cash de egentligen skulle ge resten av europa, höhö). och efter den dekadenta sommaren 2010 ska det detoxas, sparas pengar och satsas på jobbet.

för en sak är säker, i norge blir vi kvar ett tag. jag måste försöka lägga ett par pengar på hög om några resdrömmar ska bli av. sådär, då har jag satt press på mig själv officiellt. bra.

en parentes är att jag inte mår bra av alla saker jag har. nu kastas det, läggs på lådor och packas ner till systrarna. mycket är inte ens begagnat, och fy fan för mig som har saker i skåp jag inte använt. det borde vara spöstraff på det.

ny köpregel: om jag köpt något som jag inte använder första dagarna, lämna tillbaka det.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: