Utan land

halv sju hos oss

nu har det varit frekvent aktivitet i köket hos hermansson-norberg-englung i ett par timmar. en slöfrukost, och sen började vi plocka med mat inför ikväll.

smygstartade redan igår. efter en AW-cider med grabbarna gick vi hem till oss och snackade skit. hängde runt, och sen började vi lite smått med mat. mattias gjorde egna krutonger och jag gjorde en del av efterrätten (små brownies i cupcake-formar med tre kronor på). kallar de för blueberrie brownie with a bear(d)berry surprise. blandade blåbär i smeten och petade ner ett björbär som finish.

nu har vi gjort het tomatsås, linsröra med feta och paprika, hummus (special med citronmeliss) och ostbitar som ska doppas i smält choklad. det är mycket garnering, nötter och ostar på tapeten. blir något tapasliknande för kvällens gäster alltså :) mackan och johan var provsmakare igår och det fungerade topp!

om detta var halv åtta hos mig så skulle menyn se ut typ såhär:

försnacks

ost- och chokladpraliner med valnötsbitar och flingsalt
småsnittar med exotisk färskost


huvudrätt

rödvinsmarinerad kycklingfilé med klyftpotatis
serveras med tapasliknande tillbehör, exempelvis het tomatsås, tzatziki, hummus, bönsallad, mozzarella, tomat, pinjenötter och åtta kalla småsåser

efterrätt
blueberry brownie with a bearberry surprise
if requested: whipped cream or vanilla ice cream
hot liqueur
of your choice

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: