Argentina,  Utan land

halleluja-moment!

om ni någon gång i framtiden möter en brasilianare eller chilenare som gör halleluja på teckenspråk (en/två klapp och sedan en yvig cirkel med händerna ovanför huvudet) så är det tack vare mig!

gårdagens hangout med det gänget präglades mycket av just det, haha. fantastiskt! vi satt hela kvällen på trottoaren och tjålade, skålade och vrålade. pratade ärr, fotboll (såklart), film o musik bland annat. jag kan inte annat än fascineras över hur vi människor kan vara så lika runtom i världen. en av grabbarna från Chile o jag delade intresset för shrek, en annan hade yngwie Malmsten som största idol, fransisco delade uppfattningen om att Danmark är ett sjukt bra designland (iofs pluggade han arkitektur i Lima, så möjligens specialkunskap) och vi alla hade samma reslust, nyfikenhet o intresse av omgivningen.

att vi alla har typ samma socioekonomiska bakgrund bidrar säkert, men ändå. hur strålande är det inte att man kan dra ironiska vitsar och kapa varandra på ett hjärtligt sätt fast man knappt talar samma språk?

igår kom vi äntligen in i sydamerikanska rutiner lite också. åt middag efter tolv! på vår favvisbar på hörnet.

vi har också lärt oss att inte lita allt för mycket på lonely planet. de flesta prisuppgifter är fel (för låga), och den enda restaurangen vi testat därifrån var medioker (snabbmatsbiff i plastduksmiljö – icke prisvärt). så från nu litar vi mer på oss själva och snacket runtom.

om ca 6 h ska vi på bussen mot iguazu. längtar så till en pool!! där kommer värmen vara högre, priserna lägre och naturen outstanding. hoppas hostelet är i samma mysklass som det här, då kommer vi trivas!

imorgon kl 9 (kl 13 svensk tid) är vi framme. exploring står på listan! och troligen en dag i Brasilien, ska tydligen vara bättre att utforska foz de iguazu (vattenfallet) därifrån.

nu ska vi smörja axlarna och ge oss ut på söndagsmarknaden! (men all shopping blir i Bolivia/Peru, tydligen kostar saker nästan bara 1/10 av vad det kostar här).

Wooopidoo! Puss

2 kommentarer

  • Mammingje seku

    Hallo. Ni verkar ha det toppen. Lika kul att läsa bloggen varje gång. Längtar till nästa inlägg. Hoppas bussresan gick bra. Lev livet, barn!! Puss på er.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: