Argentina,  Utan land

cataratas (iguazu falls)

vi tog bussen direkt vidare till nationalparken och vattenfallen (på argentinska sidan) efter check-in. ca 20 min lokalbuss (30 sv kr för båda) och sedan regnskog. första timmen var vandring, tåg och strosande – sen, magiska fallet!! (det ena). först var jag stum, sen full i skratt och sen bara hänförd. man tror verkligen inte sina ögon. hjärnan kan inte förställa sig det (och det gör sig absolut inte rättvisa på bild).

efter ytterliggare 6-7 h i parken har vi sett allt, och det är så mäktigt! förutom alla dessa fall har vi hälsat på tvättbjörnar, fjärilar stora som en handflata, spindlar, världens största myra och 60-70 cm stora varaner/ödlor. det bästa är att de lever här fritt, det sämsta är att vi också är här och förstör. det absolut värsta att somliga matar djuren för att få ett fint foto.

detta är också varmaste dagen hittills, utan konkurrens. det rinner av en konstant, men det går bra. duschar typ i handfatet vare gång man kissar.

jag har lekt lite moder Teresa också, och erbjudit mig att ta kort på ensamma travellers samt familjer. alla blir glada och jag får öva på språk! detta är också första dagen man känner sig som en backpacker på riktigt, innan var det mer storstadsweekend. dagen till ära är jag också helt utan smink! here we go!

(och i värmen blir man inte särskilt hungrig, så med tanke på att vi gått minst en mil varje dag de senaste 5 dagarna kanske vi iaf har lite svängrum i badbyxorna när vi kommer till beaches)

och Håkan, jag ska kontakta vårdcentralen och säga att jag genast avbryter resan! :) (skickar ett mail så snart jag har dator)

4 kommentarer

Lämna ett svar

%d