Argentina,  Utan land

el camino a salta (23 h)

kl är 14, vi har åkt i tre timmar – bara 20 kvar. jippie! åker med ett annat bolag nu; maten var lite bättre (baserat på lunchen), vägen är sämre (iofs kan väl inte de hjälpa att det är skumpigt och kringelikrokigt), filmen de visar är skitdålig (romcom full av nonsens), värdinnan har högklackat och vi har tråkigt. tur att vi är på väg mot något skoj!

sex timmar in nu, och landskapet är väääldigt enformigt. slätt, slätt, slätt (tror nästan det är pampas vi korsar). helt plötsligt dyker det upp sju kossor och en cowboy, annars är det enda livet efter vägen fåglar. Mattias har med det också erkänt att det nog inte var en flamingo han såg, utan en vit fågel som är vanlig här. då känns det lite bättre! annars är det enda som hänt att vi blivit stoppade av guardia natcional två gånger (med knarkhund), men vi får bara visa passen och fortsätta.

12 timmar in i resan och det är middagsdags. vi har roat oss med filip&fredriks podcast, läsa the dirt, en till skitfilm och P3 Planet. i P3 är min favvo Martin Ezpeleta korre i Argentina och avsnittet vi hörde var från innan jul. han jämför svenska och argentinska jultraditioner och vi ulkade lite över en slags rulltårta med skinka, ost, paprika och alla möjliga andra saker som är goa var för sig – men inte ihoprullade i en söt sockerkaka. han jämförde den med en dryg kusin som ingen gillar, men som alltid får komma på festen ändå. till poängen, gissa vad vi fick på middagstallriken? rulltårtan!

mattajas väckte mig asstressad och visste inte var vi var, men säker på att vi skulle av. jag briljerade lite med min spanska så fick vi reda på att det var ca 1,5 h kvar. nu är vi på hostelet och han som styr har redan visat sig vara en klippa och flyttat oss till ett 4bäddsrum (och det bästa är att jag förstår, mojahaha). i macholand tilltalar alla Mattias först, men det har de inget för :)

nu är vi granne med Anderna och ska huka upp till en utkiksplats under dagen. wifi:t är bra, så updates kommer!

4 kommentarer

 • Malin B

  Hej Rebecca och Mattias!

  Hittade precis till din blogg tack vare fejsboken of course!

  Gud vilken häftig resa ni är på (inte alls avis), kommer följa din blogg slaviskt från kalla Sverige!

  Bussresan lät väl sisodär men hoppas ni höll modet uppe och att ni e framme nu och får se och uppleva allt ni bara kan!

  Kram och lycka till!
  ps. grymt imponerad av din spanska =).

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: