Peru,  Utan land

1:a februari: efter första dagen i arequipa

happy hour i Peru innebär tre mojitos för 12 soles (typ 27:-). gissa vem som får två? den som dricker snabbast! (det är inte jag)

första middagen i arequipa blev på en terass med utsikt över plazat. dyyrt, eftersom man kan äta för en 10del av priset runt hörnet. men ändå billigt eftersom det inte blev mer än 35:- pr p ändå.

imorn ska vi gå upp 3 AM, samma tid man ibland går och lägger sig (inte så ofta iofs eftersom vi är oldies på turné). ska besöka colca canyon. djupast i världen (mer än dubbelt så djup som Grand canyon) och med concorder. och om det redan skrivits ber jag om ursäkt. två dagars trekking to come. hoppas magen och knät håller!

åkte precis förbi en reklambil för parfymen med namnet chaski gas. någon som blir sugen?

btw såg vi det värsta blixtovädret ever mellan puno och arequipa. största nånsin! iaf för oss. det var verkligen över heeela horisonten och lös upp hela himlen flera gånger. hänförande, mäktigt och lite läskigt!

hälften kopplat, resten brunnet på plaza de armas i arequipa. det är kortslutning på torget så alla lampor smäller, slocknar och vaknar igen. elektriker, här finns jobb!

bästa med staden hittills?
– gröna gubbar vid övergångsställena så man inte behöver råkuta (eller riktiga gubbar/poliser med PARE-skyltar som släpper över en)
– inte avgasigt
– det är platt
– lägre höjd = man får luft
– starbucks med wifi (så man får skypa med tuffa schilis som drar till indien!)
– sjukt mysigt i största allmänhet (och det finns nästan klädaffärer man kan handla i, men bara nästan)

ps. på hostelet här har vi inte elektricitet i duschen. skönt!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: