Peru,  Utan land

primero dia en cuzco (theme “no gracias”)

vi anlände (i tid!!) till Cruz del surs garage imorse. tog ett hostel precis vid torget (med en såådär bra koppling i duschen), sov någon extra timme och gottade oss åt wifi igen.

märks att detta är en gammal, gammal stad. mycket kullersten, kyrkor (fyra bara vid torget) och fina valv (hur gammal är jag egentligen?!). vi sprang på två bekanta britter som båda hette öl-namn och de berättade att nattlivet här tydligen är ganska vilt (och turistigt, såklart). de var rånöjda, men vi har fokuserat oss på att ta oss vidare till aguas caliente och macchu picchu (som ska betyda gammalt berg). detta har visat sig vara ett snordyrt projekt. kollat med tour offices och de vill ha 150-180 dollars/pers. glöm det!

då blir det till att DIY (do it yourself). köpte tågbiljetter för ok pris (313 soles för båda, typ 700) och hoppas det innebär att vi överlever. alla har avrådit oss från att ta bussen då de tydligen är vanligt under regnperioden att de far över kanten. duktiga travellers vi är som lyssnar på sånt!

sen blir det en natt i byn innan vi ska ta oss upp till the lost city. hoppas så att vi ska få en icke molnig upplevelse!

annars är cuzco so far vääääldigt turistigt overall. det är värsta staden så långt på att approacha och tjata om köp. iofs är det nog rätt tuff konkurrens (och man köper ju lite). har unnat mig två pinturas och matte har köpt ett schackspel med conquistadorerna mot incas. vuxet!

nu håller vi tummarna för att vi ska klara oss från höjdsjuka (1000 m extra upp idag) och att vädret blir fint imorn!

ps. heja lfc! bra bytet torres (gillar dig ändå om du läser)

4 kommentarer

 • Fiskmåsen

  Nu har jag fixat Skype, så ni kan väll prova någon dag.. Ha det så jävla bra.. Och sköt om er…Det är lite dåligt med vykort !!!!
  Puss och kram…….

  • mamming

   Hej måsen.
   Skype är kanonbra. Gratis :) Är du intresserad av vykort från överallt, typ? Nathalie är ju i Indien. Hon är nog inte så sugen att skicka en massa kort, men hon kan köpa med hem. Men det kanske är något speciellt med sånt där samlande. Dont know ;)
   Ha det bra ock lycka till med Skypandet. / Kram.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: