Peru,  Utan land

el camino a macchu picchu pueblo (aguas caliente)

stan här betyder varmt vatten, och det ska tydligen finnas ett ställe runt hörnet med hot springs. ordet på stan är att de är överreklamerade och ganska snuskiga. vi väntar på höjdpunten nere i byn istället (strosar o besöker obligatoriska körkan), imorn bittida ska vi gå upp klockan 4 för att hika upp till faktiska macchu picchu.

men idag morses hade vi sovmorgon ända till 06.00. gott! sen tog vi taxi till fel tågstation, sen till rätt tågstation. sjukt bra koordinerat att det bara står orten för avgång på biljetten när stan har flera olika stationer för färdmedlet i fråga. men tack vare en söt gubbe som fattade att vi var fel uppdagades misstaget. all lycka till han! (särskilt eftersom biljetten var rätt dyr)

på grund av underhåll av räls fick vi åka buss en bit (till ollantaytumba – hihi) och sen på tåget. det gick sakta men säkert jäms med en galet vild flod (rafting där hade inte varit att rekommendera). det bästa var panoramafönster (samt fönster i taket). det värsta var att vi fick gömma oss lite för ett psyko från austria som vi träffat på förut.

väl framme fick vi ett hostel (Johns) med bästa utsikten hittills. jiho! se bild så förstår ni ironin. en annan noterbar sak med rummet är att vi har en skjutdörr till toan, som är see through. karln demostrerar. i samma andetag konstaterade vi också att det annars har varit högre standard än vad vi räknat med vid avfärd.

dagens kors i taket är att jag har gjort ett korsstygn i mina jeansshorts. duktig tjej! o kredd till matte som tyckte det va en bra ide att packa nål och tandtråd.

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d