Peru,  Utan land

semester på semestern

åh, en helt tom dag! vad kan man annars önska sig på semestern? vi har helt enkelt kommit på att detta inte är så himla avkopplande och rogivande, iaf inte i detta tempo. skönt att bromsa en dag, för imorn sätter vi fart igen. hoppas flyggudarna är med oss och hjälper till att ordna så att vi hittar ett plan som kör oss över nazca-figurerna utan att vi blir barskrapade.

annars kan man tydligen bli lite barskrapad av en ledig dag. trots ihärdigt regn lyckades vi riva av lite schackspel(ja, jag får erkänna att jag behöver träna – Mattias har vunnit båda partierna vi spelat hittills) och annan skoj shopping. jag har hatar ju också som de införstådda vet att pruta, men här gör många jobbet åt en. man behöver bara va lite velig! när inte det funkar kör jag på paketpris (vilket också innebär att jag har typ tre kilo sockor och sjalar nu, vilket i sin tur leder oss in på dagens enda ordentliga “aktivitet”).

vi har postat ett paket hem! wiho. 6,7 kg saker kostade lite över 400:- till sme. får väl hoppas de kommer hem innan oss iaf! Håkan, man får se o känna på allt! lite är paxat, men om du hittar en textil du önskar kan du få kompispris ;) jag fick btw också lämna fingeravtryck på posten. hur galet är det?!?

annars har vi njutit av en god bok och en god middag. första gången sedan buenos aires som vi går tillbaka till samma restaurang. igår fick jag den godaste tomatsoppa som världen nånsin skådat (samt en kycklinglasagne som inte gick av för hackor) och idag blev det en pizza som bakades precis bredvid vårt bord och grillades i öppen ugn. helt fantastisk ställe (och mysig servitör som jag hjälpligt klarade en riktig konversation med!) som gör all mat från grunden (tex se pastan på tork). mumma!

tittade på Google Maps och försökte få fram n vägbeskrivning på rutten vi åkt nu (uppskattningsvis har vi färdats ca 800 mil nu på olika vis, landvägen). imorn bättrar vi på det och tar en 14 h tur mot nazca.

SOM jag längtar från dagliga regnskurar nu. det kommer bli såå fint att få gotta sig åt sommarväder igen! sen är det inte långt kvar till galapagos.. (fy fan vad det kommer svida i plånkan har vi konstaterat)

och förhoppningsvis blir det upptåg med nära i centralamerika! hela gustafssonska släkten verkar vara resklar och jag vill sååå ha abbe på plats! snacka om något att se fram emot!

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: