Peru,  Utan land

15:e feb: tercero dia (vin&pisco-producent och sooool&bad)

vaknade och foten var betydligt bättre. kan stödja på den nu så vi linkade iväg för frukost. väl där hade de en prisvärd vinutflykt, så vi slängde oss in i en taxi och åkte på vintur kl 11.

första stoppet blev Perus största vineri. vi fick en man som gick igenom stället med oss och visade gamla kroatiska tunnor på typ 26,000 liter, kärl, destilleri och annat tok man behöver för att förvandla vin till pisco (peruansk sprit som påminner om.. typ grappa blandat med tequila). efter turen blev det provsmakning av deras vita vin (mumma! den köpte vi en flaska av), deras röda lagrade vin (helt ok och inte så sött som alla andra) och deras dulcevin (som verkligen smakar godis, men inte på ett bra sätt). sedan blev det provsmakning på pisco också.. innan lunch, jösses. vi blev lite tipsy och chauffören fnissade. vidare mot nästa!

andra och sista anhalten blev en mindre bodega där allt gjordes by manhand (eller fottramp). där fick vi bli en del av en lite större grupp och turen var myyycket bättre. fick berättat om allt från festivalen i mars vid skördning, druvornas olika egenskaper (och skillnaden mellan druvor till att smaska upp och druvor att smasha till vin) och så fick vi följa druvans väg genom hela processen. det var fotstamp, filtrering, mosning, lagring och upphällning i kärl. allt med typ antika sten- och träredskap. gott jobbat!

sen, provsmakning – igen! sött vin, pisco o marmelad. så resultatet blev en liten dagsfylla. mysigt!

tillbaka till hostelet där kärleken bättrade på sin skojiga bränna. lägg märke till det vita märket mitt på magen som är beviset på att han lärt sig läsa. är så himla himla himla glad för att han lärt sig uppskatta en god bok.

försökte ta oss in på thaistället här, men det var stängt. en middag senare drog vi åter till hostelet där brorsorna hade skapar partystämning. den ena är ihop med en nya zeeländska och han hade fått sitt visum dit, värt att fira! så vi satt med dom i baren hela kvällen. det bjöds åt alla håll och vi förundrades över den peruanska stilen att dela en öl på (man dricker ur samma glas som varje person tömmer och sedan fyller på från flaskan. inte att förglömma att kasta ur slatten med ett vift). en kille blev lite väl full och även om man nu börja vänja sig att folk typ ger komplimanger till mig genom Mattias så går det ibland till överdrift. precis innan han lutade ikull sig fick jag ryta i lite.

men sjukt fint folk ändå. ska bli spännande att se hur alfredo tacklar sina svärföräldrar in real life :) han skojade om att ta på sig traditionella kläder och köra all in på gammeldags stil. vilken syn det hade varit!

och Mattias fick tillslut klarhet i att det var iniesta på en reklambild för öl på ett kylskåp i baren. han försökte ta kort, men det va för mörkt. “tar det imorn” avslutade han projektet med. visade sig att kylskåpet fraktades bort lagom till frukost.. osis!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: