Peru,  Utan land

16:e feb: de huacachina a ica; tillbaka till stan! (fotboll och konstant tutande)

lugn o ro (nåja) i oasen har varit helt fantastiskt! vi har nästan slagit rekord i att vara på samma ställe längst tid. cl-fotboll har tagit oss tillbaka in till stan (Ica). hittade ett tvåstjärnigt hotell precis vid plaza de armas (varför heter alla städer torg samma sak?) för en ganska liten peng. fint! det är vårt första hotell faktiskt och största rummet hittills. “vad mycket plats det blev” som Betnér skulle ha sagt det.

nu hör vi igen konstant tutande från bilar och känner stadsluften rena våra lungor (ppft).

målet nu är att titta på fotboll och hitta en billig bussbiljett upp till norra Peru. lite research har gett oss trujillo som nästa destination. det gör att vi definitivt skippar Lima (bortsett från ev bussbyte) och förmodligen också iquitos. om vi lyssnat och förstått rätt kommer vi kunna göra blöjamazonas från Ecuador istället, och Lima verkar inte ha annat än fotboll att erbjuda. har vi tur lyckas vi tajma så vi får gå på en match i norra Peru. de spelar omgång 2 i högsta ligan på lördag och söndag. hittade en hemmamatch på söndag i en stad som låg upp mot gränsen till Ecuador. vi får se hur långt vi hinner.

vi blev hänvisade till en sportbar som taxichauffören inte hittade till, så lite vandring på måfå tog oss by surprise till ett ställe som bröderna i oasen pratat om, grande casa con billar (eller nått sånt). sjukt varmt, men faktiskt fem olika tv-apparater – av varierande kvalitet. vi tittade på den med bäst bild men med fel upplösning, så man fick kolla tiden på en annan. ljudet kom sedan från en tredje.

Barca gjorde 1-0 och vi trodde matte var ensam om att heja på Arsenal. men när de kvitterade visade det sig att han hade säkert 3-4 till med sig. slutresultatet blev 2-1 och kärleken vrålade av glädje. peruanerna vrålade av skratt. kul match!

sen var nästa mål mat och bussbiljett. maten gick strålande, men det verkade svårt för bolagen att köra oss från Ica – trujillo. det gick fint att köpa en biljett från lima / trujillo, men eftersom vi är 4-6 h från lina nu (beroende på vem man frågar) så törs vi inte chansa o ta oss till lima på måfå. frågade sista gubben på Cruz del sur om vi kunde köpa två biljetter, en för varje sträcka – och det var tydligen helt ok. tokar! nu köpte vi bara biljett till Lima och freestylar oss vidare. shit, vad de är en skön känsla att få fara runt från dag till dg och bara göra det man känner för utan att man åsidosätter något. frihet!

vi gick förbi ett farmacy dom hette Marita, då saknade jag mamming! sen köpte vi kex o ost på Ica i Ica. faktiskt! nu ska vi njuta av en lugn kväll med sovmorgon som följd (bussen går inte förrän 14 imorn).

nattimojje!

just ja! gissa vem som dök upp på sportbaren igen? iniesta på kylskåpet! skoj

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: