Peru,  Utan land

huanchaco; går det att få mer avslappning?

vi vaknade först på hela stället (bortsett från en övertänd surfare). de hade livemusik o party här igår och skotten som äger stället är inte nykter än.. går o muttrar “i hate people”. moahahaha. så nöjd att jag är pigg.

drog ner på stranden bland yogafantaster, surfare och morgonmotionärer. älskar havet! jag vill bo såhär. promenerade efter vattenbrynet och kollade på pelikaner som letade frukost. satte oss ner och bara tittade. matte fick massage för huvudvärken och jag badade fötterna. vilken snäll tjej jag är!

efter en full english breakfast (trodde en sånn hade bönor?) knallade vi ner till stranden igen. och burrrr, the pacific är kallt! och ärligt talat så är inte stranden sååå fantastisk. den är ok, absolut – men stenig och jävlig. samt att vågorna bryter för långt ut, kul för surfarna men inte för badarna.

Mattias feber är borta också. superpiller och en natts sömn gjorde att jag fick min kille tillbaka. jippie! nu har han dock superont i magen (fortfarande lite tystnaden som uppstår när Mattias bajsar alltså…). fast vi har bytt hostel, så badrummet är lite mer anonymt nu. det gamla är bara rakt över gatan så vi får nyttja wifi:t när vi vill.

eftersom det verkar som att vi får besök till Centralamerika i mitten på mars måste vi också sätta lite fart. vi ska försöka ta oss vidare hela vägen in i Ecuador imorn. sen vidare in i landet mot amazonas innan vi tar oss till Quito och flyger till galapagos. slog oss att detta är någon veckas resande (t ex är alla turer på galapagos numer 8 dagar efter vad vi hört) så här kan vi inte ligga o slappa!

på eftermiddagen försökte jag shoppa en sarong (hitta ingen fin) medan han sov middag. sprang rätt in i en barnparad, så kutade tillbaka efter karl och kamera. supersöta barn i alla tänkbara format, färger, åldrar och utföranden. det var sjukt kul! min vinnare var en tjej utklädd till cusquena (typsik lantbruksbrud från cuzco, komplett med ett litet lama i koppel). matte hejade på vikingarna.

en trist sak är att vissa föräldrar verkade ta det liiite för långt. som prinsessan på stora flaket, hon var sur och ville inte vinka. mamman satt bredvid hela tiden och matade henne med godis för att få till en vift med handen.

en till trist sak är att det är ganska mycket sexualisering av för små tjejer. min ev dotter på 9-10 år hade INTE fått uppträda som en Playboybunny. i allmänhet var det alldeles för mycket magkort, små kläder och “tussinuttan”. man behöver inte vara kvinnlig som baarn för tusan! iofs om bunnyn är kvinnlig behöver man inte vara det som vuxen heller.

coolaste barnen: de som gled in på fyrhjulingar, alt sötkillen som var Mario bros.

sen, en solnedgång på stranden. åååå
och var inte oroliga för täleken, han har (citat): fått livsglädjen tillbaka

mattes taktik för magont: leka Saab (se bild). han tror att det är en gasficka så också magmassage har ingått. igen, snäll tjej! nu har han tagit en tablett dom ska skynda på magen. hoppas på magras snart, annars blir det svårt med 14 h buss imorn..

eftersom det är söndag kanske vi inte ens får plats på någon buss iofs. inte värsta stället i världen att vara fast på, men ändå..

frukost söndag: Mattias frågade precis vad lilltanten som serverat kostar. hahahahha. hon vart ställd! det är skoj när matte försöker briljera på spanska

ps. jag bytte just tre (3!!) böcker mot Stieg Larssons luftslottet som sprängdes. har iaf inte sett filmen, så nu ska det tusan vara bra! om någon (fraajdas! Mary! matte!) kommer hit önskar jag mig:
– pocketböcker, like hell! (på svenska)
– nya småleggings
– tuggis (extra, honey-lemon)

En kommentar

  • mamming

    Stackars prinsessa:( Skönt om Tias fixar magen. Kom ihåg: mycket vätska! Vilken underbar solnedgång. Älskar dig. Puss, puss.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: