Ecuador,  Utan land

buenos noche guayaquil, och välkommen dollarn

efter mycket kortare restid än väntat (“bara” 16 h) har vi anlänt i Ecuadors metropol, i en bussterminal med bussar på tre våningar. det lilla vi sett verkar sjukt fräscht! och det lilla vi sett av Ecuador so far är att det är mycket, mycket mer grönska här, mycket fuktigare hetta och de har gb glass!!! (fast gb heter typ pingvin med tyskt u någonstans)

tjacka en bulle (hahaha) in till stan och fick ett dubbelrum för 25 dollars. liiite mer än vad vi är vana med. noterbart är också att vi åkte förbi flygplatsen bär vi tog taxin hit, och då är inte bussterminalen långt bort.

nu? en snabbdusch och sen matjakt.

eftersom det är lördagkväll är alla biljettkontor stängde så det får bli morgondagens mission att ta oss ut till öarna.

dagens avis på Mattias är att hans iphones batteri räcker typ dubbelt så länge. vad har min för fel?

dagens dislike är dollarn. vi har haft så enkla valutor att förhålla oss till så far, och helt plötsligt räkna om sig till dollarn – drygt. allt känns superbilligt, men måste kalibrera om något i hjärnbalken. 12 dollar är inte (INTE) samma som 12 soles, eller 12 bolivianska, eller 12 pesos..

2 kommentarer

  • Fiskmåsen

    Sovit gott i natt Leksand – Mora 1 – 4. Vad heter staden ni är i, går det flyg där till öarna ? Hoppas allt är bra, puss och kram….

    • reb

      stan heter guayaquil. alla tour offices är stängda idag men vi har iaf lyckas köpa flygbiljetter till imorn. så imorn vid 9 flyger vi till ön Batra, och tar oss därifrån till staden santa cruz på ön bredvid. sen vet vi inte :) håll tummarna för att vi hittar en billig tur! allt är med andra ord toppen! fira hockeyn åt oss också! puss&kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: