Ecuador,  Utan land

1:a mars: after lunch, we sail!

första dagen på galandarina är snart till ända. 14 glada passagerare från alla världens hörn (Holland, Israel, Japan, canada, Tyskland) och åtta i cabin crewet har vart på tur. guiden fabricio verkar superbra!

det som inte verkar superbra är att jag blir sjösjuk. blev det redan under lunchen, och då låg vi i hamn. tönta! tur jag har piller. ligger nu i kojen och ska försöka nanna, men känns som en dålig fylla i kroppen. tog ett till piller och hoppas på det bästa..

oavsett sjösjuka så är det värt det! dagen började med en två timmars tur till ön santa fe (på vägen såg vi flygfiskar och tortugas). där tittade vi på blue footed boobies och sjölejon innan det var dags för snorkling. som jag älskar det! det är som att få besöka en vackrare värld, med hajar. vi såg två stycken! ca en meter långa, men helt ofarliga. förutom alla fina reef fishisar såg vi också två olika typer av rockor och såklart sea lions. guiden såg en havssköldpadda också, men vi andra hann inte ifatt.

(här slutade jag skriva till förmån för sjösjukan. vi lade ankar vid 02.00, då kunde jag somna! halleluja!)

efter snorklingen blev vi inkörda till land för att leta efter öns “specialité” (en ödleart som bara finns på just santa fe). vi hittade två! ön kan också stoltsera med den största kaktusen och två samhällen med sjölejon (som är en egen typ av sjölejon, mycket mindre och mer av en sjöhund). fick också lära mig skillnaden mellan sälar och sjölejon: sjölejon har öron (småsmå söta).

efter det var det fri tid en stund fram till middagen. de två måltider vi ätit hittills har varit över all förväntan! god, fräsch och varm. vi fick lära känna varandra och det visar sig att vi har mycket användbar kunskap ombord: en surfinstruktör, en urolog, en expert på stjärnor.

efter middagen hade solen försvunnit och vi gick upp på däck. där var vi OMSLUTNA av den vackraste stjärnhimlen nånsin. matte kläckte “det är det sjukaste jag sett”. när det är mörkt på riktigt är det så himla mycket fler stjärnor på himlen! jag såg två stjärnfall!! så vi låg huvud mot huvud och bara tittade upp.. sen kom stjärnexperten och briljerade med Sirius, Orion, och you name it.

när vi kom ut i bukten försökte jag må bra, men när en fågel nästan sket mig i munnen gav jag upp och bäddade ner mig i kojen. matte somnade på stört den lyllosen. fick bekräftat imorse att det var ganska vild sjö igår så hoppas det blir lugnare ikväll.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: