Ecuador,  Utan land

4:e mars: good morning north seymor island! (and good afternoon santa cruz island)

första stoppet innan 9 av våra medpassagerare skulle lämna oss var ön north seymor, precis norr om baltra (ön där vi landade med flyget). där gick vi runt i en svärm av småflugor (som tack och lov inte bet oss). fick se the great och the magnificent freakinbird.. trodde vi. det visade sig vid lunch att de heter fregatt, inte freakin’. haha. är typ som måsar, fast en lite fränare edition. en av de, minns inte vilken, har en röd ballong under näbben. när det är dags för parning blåser hanarna upp den. sen är det inte storleken som räknas, utan hur länge de kan hålla på den och dansa runt. allt för damerna..

sen fick vi lite tid på båten innan de skulle lämna oss. såg också två hajar som cirkulerade runt båten hela tiden vi låg i “flygplatsbukten”. de var lite större än de vi snorklat med, över 2 m.. säkert 3! såg inte lika vänliga ut, men minst lika fascinerande. fick se pelikanerna reta hajarna massa och hajarna försökte fånga, utan lycka.

när de andra lämnat oss fem som skulle vara kvar blev vi inskjutsade till stranden i väntan på de nya gästerna. tillsammans med fido, holländarn, gissade vi nationalitet på de nya. vi var skrämmande nära! det kom en japansk tjej (rökarkompis till matte), två holländska tjejer, en dansk grabb, en tysk grabb, en brasiliansk kvinna och ett brittiskt par som seglat hit. tog inte lång stund att gilla londonparet, kläckte på första snorkligen att jag vill bli som dem när jag blir stor! de har rest så mycket och verkar så tillfreds.

dessvärre var första snorklingen tillsammans lite av en besvikelse. det blåste en del så det var ganska mycket vågor som rörde upp bös i vattnet. väldigt dålig sikt alltså. Gud, vad bortskämda vi blivit!

detta är också första dagen jag blivit röd. slarvade nog lite med solkrämen.. bättring!

btw, vad mycket håret på armar o ben syns nu!! galet tänker INTE raka mig på låren. vafalls!

btw 2: en av de belgiska tjejerna är SÅ lik Amanda. det är sjukt! i kroppen, i ansiktet (särskilt från sidan) och hela kittet (hårfärgen, frisyren, den ibland skeptiska blicken, hållningen, ögonbrynen.. och hon hånar Mattias ibland, haha). det tillsammans med att londonparet besökt karlstad gör att jag längtar efter systrarna något kopiöst! vi skulle haft det fint här tillsammans!! :)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: