Ecuador,  Utan land

5:e mars: good morning genovesa island!

inatt korsade vi ekvatorn! känner mig som en erfaren seglare.. eller inte! ska utmana mig själv med att inte ta sjösjukepiller idag. blir sjösjuk direkt båten åker och vi är inne i hytten. hua.. särskilt när man lägger sig ner. men, idag blir jag pirat på riktigt!!

dagen har spenderats på vulkanön genovesa (döpt efter Columbus förmodade hemstad). mycket fåglar av olika slag, men höjdpunkten var att vi hittade en uggla! här är inga djur aktiva på natten så ugglorna måste jaga på morgonen.

genovesa är ön längst norrut så det regnade en del, men eftersom det är så varmt samtidigt lider man verkligen inte.

under dagen snorklade vi två gånger, men båda gångerna var väldigt medelmåttiga. gaska dålig sikt, och när man väl såg ok var det helt enkelt inte så mycket och se. trist… dagen var alltså mest coola landskap och trevligt häng med de på båten. vad är oddsen på att få arkitekter ombord?

kvällen blev någon öl på däck och häng. grabbarna fick hänga med kapten i förarhytten, medan jag låg i kojen och kastades runt. havet var vilt hela natten så det blev inte nå klara sig utan piller inte. skyllde på vino! han körde galet. skoj när man typ måste hålla i sig i kojen för att ligga kvar. man blir duktig på att gå bredbent och med låg tyngdpunkt också!

Lämna ett svar

%d