Ecuador,  Utan land

skattkammarön santa cruz

även fast vi hade tre dagar på ön innan flighten tillbaka till fastlandet bestämde vi oss för att varken boka om flyget eller dra till någon annan ö. vilket bra beslut!

dagarna har gått så fort, och imorn ska vi härifrån. såå konstigt, för man har börjat känna sig så hemma här. man känner igen folk på gatan, hojar på butiksägare och hittar överallt.

idag var vi lite turister utanför stan. var in på ett marine protective center och sen vidare ner till tortuga bay. vi kom lite sent (åt en lååång frukost och skypade!!) så alla sköldisarna var redan till havs, men spåren var kvar.

promenaden dit var ganska lång och lummig, men med massa söta lizards. såg flera som tappat svansen, och många som hade en halvt utväxt igen.

väl ute på stranden tornade svarta moln upp sig bakom oss (“de går runt”) och vi häpnade än en gång över hur vit en strand egentligen kan bli. sanden är så mjuk att när man går i vattenbrynet känns det som blålera/geggamoja.

hejade på krabbor och smög på marine iguanas. vi såg en iguana som var påväg in till land surfade på en våg! skön

träffade två av brudarna som var med under carnevalnatten, och sen också soldat-pappan och hans son. känner ju halva ön! haha

vi hittade en skatt i sanden också! två mynt från Panama. måste vara ett tecken på att centralamerika är sugna på att vi ska komma snart! dagens bästa nyhet var att frajdas&karln nu har köpt resan!! så lillmatte o bror kommer 21 mars, och sen frajdas o gubben 19 april. vilken succé! fattas bara några nu innan vi känner oss kompletta :)

vandringen tillbaka blev en blöt historia med ösregn. helt omöjligt att gå ordentligt väl inne i stan. man bara halkar runt! allt är i princip betong eller kakel. jag trillade en gång på hotellet, och Mattias måste lära sig att fråga hur det gick först och skratta sen! mina bästaste glasögon som jag hade i handen repade jag upp. tuusan!

kul också att det är poppis med cl-fotbollen här. Ibra går hem i de ecuadorianska hemmen också!

en dålig sak: upplösningen på vindruvsbilden på billigaste vinet i stan

en bra sak: att jag fick nytt rekord i five2score. 81. grattis Rebecca! (med dressman-röst)

2 kommentarer

  • mamming

    Härligt när vännerna dyker upp. Som sagt,,,,inte skratta när någon trillar ;) Hoppas det gick bra. Älskar dig så mycket. Hmmm,,det snöar idag också :(

  • Fiskmåsen

    Du blev inte miljonär den här gången heller men en vist på 152:- blev det så det är en början..Var skulle ni åka tåg någonstans ? Hoppas allt är bra. Puss och kram…

Lämna ett svar

%d