Ecuador,  Utan land

den om att transportera sig

torsdagen den 10 mars invigs härmed som en transportdag. vi vaknade innan klockan vid halv sju och försökte stressa på frukostdamerna (utan lycka). hörde hotellmamman skälla på de som jobbar och visa dem hur mycket marmelad som var ok för varje person. vilken elak kärringa!

fyra transportetapper senare är vi på flygplatsen på ön baltra (här hade amerikanerna sin flygplats under andra världskriget). en taxi till busstationen, en buss till änden av ön, en båt över till baltra och en buss till flygplatsen. makalöst hur så mycket olika saker kan flyta så smidigt! ingen väntan och definitivt inte dyrt (totalt typ 10 dollars för hela paketet).

målet för dagen är att när vi landar i guayaquil försöka ta oss direkt vidare till riobamba. där ska vi åka tåg! googla “devils nose Ecuador” om du är nyfiken på vad det är. dock får man inte åka på taken längre, så ev bilder som ser ut så är inte aktuella längre.

dagens mood: lite sorgsen. vill inte lämna det här!

dagens sötaste barn: ungen bakom mig på bussen vars mission va att försöka knyta upp min bikinitopp (ser man en blommig rosett och ät två år gammal är det förståelig!)

En kommentar

  • mamming

    Den nyfikne har googlat på detta! Hoppas verkligen att det är sant att man inte kan åka på taket numera. Ser “lite” farligt ut. Var rädd om er. Inga onödiga risker. Love. Puss på er!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: