Ecuador,  Utan land

16:e mars: anakonda!!!

sov som ett barn hela natten. vissa hade besök av grodor på badrummet och tarantellor i taket, men vi har inte haft mer action än att vi skrämdes av någon som piskade mattor innan klockan ringde. rena rama sovmorgonen för att vara en tur med frukost 08.00.

vi satte på oss stövlar och gjorde oss redo för att bege oss iväg på dagens första aktivitet. vi blev skjutsade ut på lite öppnare vatten innan vi bytte från båten till en kajak (av stort format). på vägen ut träffade vi på den omtalade anakondan! när det är sol ligger de ofta på samma ställe och smälter senaste bytet eller bara värmer upp sig. vår var en liten en (gott!) på ca 1,5 m. såg väldigt harmlös ut faktiskt.. så då har vi sett den och jag har inga cravings på fler. ganska läskigt att de kan dela sin underkäke tre gånger för att kunna få ner riktigt stora byten..

paddlade in till en ö där dagens trekking gick av stapeln. fick smaka på träd, frukter och myror. kittlade dödsskönt i kistan, som baloo skulle ha sagt det. jag dödade iofs min först så han inte skulle bita mig på tungan. fick verkligen se nu hur allt i regnskogen lever på och av varandra. allt hänger verkligen samman.. såg ingen jaguar eller tapir, vilket inte heller är troligt iofs, så i djurväg såg vi insekter och spindlar. trekkingen var ganska spännande i sig med lianer, växter, träd och geggiga träsk all over. miguel demostrerade den riktiga djungeltrumnan också. så nu vet jag vilket träds stam man ska dunka på om man behöver göra ett long distance call i djungeln :)

sedan var det bara att paddla tillbaka för att få sig lunch. ganska långt, men skoj att paddla även om det blir ganska jobbigt. såg en plask av vad guiden hävdar var en vaca marina (sjöko). den vill jag se på riktigt! lunchen avnjöts och sen viila i hammock heaven. de har en bungalow i mitten som bara är full med hängmattor. mmm.. fast jag föredrar en skön fotölj alla dagar i veckan, eller iofs – här får man spontana besök av världens finaste apa.

sen eftermiddag drog vi iväg med båten igen för att fiska pirajor och spana efter caimans (vi satte på oss badkläder också, kändes en aning motsägelsefullt). på vägen till första fiskespoten fick vi se en floddelfin! check! dock var de långt ifrån så lekfull och nyfiken som flaskhalsarna i havet. den vi såg ska tydligen vara en förlaga till sötingarna i havet.

stannade vid första spotten och trädde på blodigt nötkött på kroken och kastade i. tog SEKUNDER innan det ryckte som tusan i linan, drog upp snabbt – men allt som hände var att köttet försvann och fiskarna gottade vidare på nästa. miguel drog upp en och visade att man måste rycka snabbt som tusan vid första snaffset. vi fick alla se ordentligt på fisken och dess små sylvassa små gaddar innan vi i sann catch and release anda släppte ut den igen. vi åkte till två andra spottar och två av oss i gänget fick en egen! ballt.

sedan när solen gick ner åkte vi ut mitt på lagunen och hoppade i vattnet. vi kan prata om magiskt med den omgivningen, den röda himlen och dyk från båtkanten. en öl gjorde inte heller saken sämre.. episkt!

när det mörknade torkade vi ur vattnet ur håret och skopade detsamma ur båten (när 10 nästintill vuxna leker loss med vatten blir allt blött). vi tände ficklamporna och åkte iväg på caiman-jakt. vi såg röda, blänkande ögon runtom i buskage – men bara fåglar. tillslut, längst in i ett tätbevuxet område, såg vi ett litet, litet rött öga i vattnet. det var verkligen inte ett starkt ljus och miguel löpte iväg i det låga vattnet för att försöka komma närmare. det gick inte, men vi fick tydligt se att det var en liten en buse. typ en meter bara. tydligen har det höga vattenflödet gjort att de söker sig till träskigare områden som vi inte har tillgång till.

en middag, några öl och kortspel (shithead med en twist) perfekt som avslutning på en fiin dag in the djungel.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: