Ecuador,  Utan land

18:e mars: ciao cuyabeno!

sista morgonen i djungeln var en tidig en. redan kl 06.00 lämnade vi campet i lilla motorbåten för att fågelskåda. vilken tantvarning! vi var uppe lite längre kvällen innan och unnade oss lite sött äppelvin, så jag hade bestämt att om mina ögon var översvullna skulle jag inte åka med på sista aktiviteten.

när klockan ringde gick jag upp och tvättade ögonen, och häpnades lite av att de faktiskt var rätt ok. inte var jag tröttig heller så det var bara att hiva upp matte ur sängen och hoppa på båten. det var nästan lika magiskt att se solen gå upp över cuyabeno som det var att få se den gå ner..

vi träffade på en ganska social delfin som visade sig mycket. de är långt ifrån lika fina här.. de har någon galen form på huvudet som förtar lite av det vackra. fick åka in i de lite snårigare områdena för att försöka hitta en tucan till, vilket inte gick. men vi såg massa papegojor, svarta fåglar, vita fåglar, stork fåglar osv. mysig morgon!

tillbaka till campet för att äta frukost, packa väskan, klappa apan, säga hej då och vänta in transporten tillbaka till bron vid gränsen av nationalparken. alltid lika småsorgligt att säga adjö till ett ställe man blitt att gilla så mycket..

båtturen tillbaka gick toppen, bussturen till Lago Agrio likaså. vi hade tänkt ta nattbussen tillbaka till Quito och hänga vid en pool hela dagen, men regnet kom. så tillsammans med owen och heini tog vi beslutet att dra till Quito direkt. vilken väg! blandat med oljeriggar, pipelines, vattenfall, skrangliga broar och små oljesamhällen. också konstigt att komma upp tillbaka till höjden och kylan.. brr. och, fick världens goaste fuktsallad till lunch! den var verkligen deluxe.

väl tillbaka i Quito hamnade vi på secret garden igen, såklart. unnade oss ett dubbelrum och wifi:ade loss en timme innan vi slocknade som små barn.

20110319-173711.jpg

20110319-173723.jpg

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: