Ecuador,  Peru,  Utan land

19:e mars: buenos dias Quito, otra vez!

vaknade först vid 05.00, skadad efter tidiga mornar både i djungeln och på galapagos. stackars Matilda och Daniel som vi möter upp i Panama.. på tisdag!! lyckades somna om efter en ögontvätt och konstaterande av att både prickarna och ögonen är myycket bättre. nu ser det bara ut som jag gråtit i… fyra veckor? avsevärd förbättring!

vaknade gång nummer två och Mattias fick sin favvisfrukost nr 1, kaffe&rök, medan jag tog den bästa duschen på läänge. man blir inte bortskämd varken med ordentligt varmt vatten eller bra tryck så att duscha är inte samma nöje här, men imorse – jisses! det var ordentligt varmt vatten och riktigt go stråle. unnade mig säkert 20-30 minuter..

sen var det lååång frukost på terassen med de nya vapendragarna owen & heini. väldigt kul att träffa folk på resan eftersom man så snabbt på något sätt lär känna varandra och kommer in i varandras rutiner. efter frukost var det en del praktiska ting som löstes. lämnade in tvätt, köpte flygbiljetter till Panama på tisdag (tisdag!!! wiho!! sol&bad igen snart snart snart) och kontrollerade pengastatus. fortfarande, trots galapagos, otaliga flygbiljetter och djungelturen så såg det helt ok ut! väldigt skönt.

sen tog vi en taxi, återigen innefattar vi vapendragarna, upp till el panecillo, berget “mitt i stan” med en suuuperstor staty av jungfru maria på. det är inte säkert att gå upp dit då det är i södra delen av stan där det är lite fattigare, men 12 dollar delat på fyra är inte så farligt. därifrån såg vi hela stan breda ut sig (aldrig sett en så avlång stad, iofs ganska naturligt pga bergen). ganska fränt att damen består av typ 7000 bitar aluminium.

vi har också, tyvärr, fått höra två trista stöldhistorier. två franska tjejer som åkte med nattbussen från cuyabeno (den vi tänkte ta) blev av med sina väskor.. men vad som ännu värre är att det kanadensiska paret som var med ute i djungeln hade blivit rånade i en av parkerna som vi hängde i typ en hel dag, samma dag som vi var där. de hade all sin packning med sig, och för att få av dem det så var det fem-sex män som kastade bajs på dem ur PET-flaskor. så JÄVLA äckligt! råna mig gärna, men vad fan – låt bli förnedringen! många runtomkring var superhjälpsamma så det var bara dessa idioter som borde få några ädlare delar lite mindre tilltalande… allt hade gått jättefort och de hade varit så chockade att de blev paralyserade. det är nog det värsta vi hört så länge.. har hört att man kan smeta ketchup, råka peta en glass i sidan på någon osv för att förleda uppmärksamheten, men gränsen är väl där någonstans innan bajs iaf?! tack&lov fick de som sagt snabb hjälp att tvätta sig och de blev i övrigt inte skadade.

vi bad taxichauffören sen släppa av oss i centro historical och shoppade loss lite. köpte en jättefin liten badrumsväska, sjalar och presenter. faktiskt oväntat billigt även på turistiga ställen.

just ja! någonstans under dagen åt vi lunch på en kina (med vapendragarna såklart) och bestämde att vi ska haka på dem till cotopaxi. där ligger världens högsta aktiva vulkan, glaciär och det andra hostelet secret garden. där ska man kunna bada bubbelbad, njuta av utsikten, trekka, låna cyklar, fiska och bara njuta av omgivningen. tror att det kan vara svinkallt, men fantastiskt. så våra sista dagar i Ecuador ska spenderas där. måste säga att vi har lite för lite tid till allt vi vill göra och se. hade kunnat spendera fem månader bara i Peru och Ecuador… minst! vi har nog kommit fram till att vi
skippar Mexico ganska mycket och fokuserar på södra centralamerika. vi kan inte ryschs igenom allt. vi har snart bara två månader kvar… usch, men som Einstein skulle ha sagt det:
– never think about the future, it comes soon enough

så nu ska vi siesta lite innan det blir middag och häng. gissar på lite shithead!! :)

ooooh. vi var så vilda och galna så vi körde asshole istället. Mattias va president hela tiden.. sen kom ett par från Colorado och vi satt och garvade över you tube classics tills det var att välja mellan att haka på festgänget på partybussen (de gjorde bodyshots vid 22, så de var rätt i gasen) eller krypa till kojs. vi var våra vuxna jag och kröp ner i sängen och peppade inför cotopaxi.

20110319-173642.jpg

En kommentar

  • Fiskmåsen

    Vad bra att ni har det bra. Här är det som vanligt kallt på nätterna (10-15 grader) men på dagarna börjar det bli lite varmare 5-6 grader varmt. Sköt om er och var försiktiga… Puss och kram….

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: