Ecuador,  Utan land

20:e mars: hola cotopaxi!

efter frukost var det bara att hämta tvätten och vänta in pick-up:en som skulle ta oss fyra (och de två tjejerna från quebec) till vulkanen cotopaxi. hjälp för att minnas namnet: kåt&kaxig.

nästan två timmars körning i fantastiskt landskap, på små stenlagda vägar innan vi svängde av på en ännu mindre väg som skulle ta oss till secret garden. det regnade lite och var molningt så vi såg inte vulkanen när vi kom fram, men det tog ca 5 min att börja älska detta ställe. om vi inte hade flyget på tisdag skulle jag lätt kunna stanna här i veckor.

vi fick en liten välkomstdrink som smakade ljus glögg och efter lite bekantande med gården var det lunchdags. stora huset med matsal, kök, veranda (med hängmattor, vedugn och en bananklase) och soffor framför en öppen spis. allt (utom öl&vin) är inkluderat så det är självservice på te, kaffe, läsk, småplock och frukt. veggiematen var superbra och inte bara en extra tomat. de har tre hundar; dalmatinern basil, och två små taxar (eller sasauge dogs). de är så självständiga och mer som katter än hundar. jag har aldrig sett en gladare hund än basil. helt fanstiskt!

på gården finns allt och det mesta. ett hus med dormroom, ett hus med två dubbelrum, två tält man kan övernatta i och ett hus som liknar ett växthus för det är helt i glas. det som vid första anblicken verkar vara ett växthus innehåller dock en jacuzzi. mmmm… det finns ankor, kaniner, får, lamas, kor, katter, marsvin och världens största gris. och, inte minst stället vi bor i: the playhouse. det är verkligen en lekstuga, med barnmattor, stolar och tavlor. undervåningen har vi all packning och så sover vi på ett litet loft. ganska kallt, men vi hade en varmvattenpåse under täcket och kramades lite så det gick bra (de typ 6 täckena och filtarna hjälpte också).

adderar man till detta en känsla av att komma hem och hela settingen har man ett ställe man aldrig vill lämna. polskan Carolina som är manager kom som gäst för åtta månader sen och blev kvar.. jag förstår henne!

första aktiviteten blev en trekking till ett vattenfall på ca 2 h. eftersom vi igen är högre upp (3500 möh) var det lite flås i början innan man fick in ordentligt med syre i kroppen igen. vi gick över ängar, genom uråldriga skogspartier, korsade en flod och började följa den uppströms . det var vandring i floden, bredvid floden, över floden och klättring på klipporna runtom floden. har nog inte trott att klättring är min grej, men jisses – jag gillade det verkligen!! gillar det inte inomhus, men nu vet jag att jag vill pröva det utomhus.

när vi väl nådde vattenfallet blev vi inte besvikna. det händer ju att man trekkar mot ett vattenfall och när man kommer fram är det inte mycket att hurra över. men, detta var verkligen ordentligt! tog lite bilder och klättrade sen tillbaka.

resten av eftermiddagen hängde vi i jacuzzin med en öl. snackade strunt och kom överens om att dra på horsebackriding imorn (6 h!!). owen o heini är så söta! de tog samma aktivitet för att de gillar o hänga med oss och vi drar redan imorn. fina folks!

middagen förtärdes och det var en helt fantastisk stämning. några satt kvar vid bordet och surrade, andra satt framför brasan mer ett glas rött och vissa spelade musik. finliv!

20110322-143214.jpg

20110322-143259.jpg

20110322-143314.jpg

Lämna ett svar

%d