Äventyr,  Panama,  Utan land

26:e mars: snora saltvatten, tumla vågor och nakenbad

vaknade i cabanan av något helt annat än lastbilsvrål. det enda som vrålar här är vågorna. tittade ut, och havet är precis runt hörnet (bokstavligt!!). bestämmer oss snabbt för att kolla om vi kan stanna en natt här, och det är absolut möjligt. glada i hågen över att ha hela dagen på stranden slevar vi i oss äggröran från frukosten och drar till byn för att handla lite förnödenheter. ett par öl senare och en kort biltur är vi nöjda med att det var enda sitta i säte för dagen. stranden!!

leker ännu mer land och rike runt. äntligen vinner jag och blir en stormakt när vi skojar till det och kastar med bananer och gör spelplanen till en fyrkant. mellan varven leker vi i vågorna och kroppssurfar, för att sedan hylla detta ställets potential. det är, igen, kilometervis med otrampad sand och perfekta vågor för nybörjarsurf. har sagt att så många saker är fantastiska och att jag vill stanna på så många ställen, och här är det VERKLIGEN sant.

vi tar en siesta med bok, tidning och powernap för somliga. efter slentrianbläddrade i en medtagen solo får jag ryck och tar en tur efter stranden när de andra nappar. löper faktiskt! eller, joggar är väl rättvist att kalla det. superskönt med värme, ljudbok och medföljande storkar.

duschar sedan (ca 12:e för dagen) innan vi slår oss ner för kortspel, middag och ljug runt det runda bordet. våra nya kompisar följer efter oss ett tag (6-7 lokala män i olika åldrar som är väldigt nyfikna på oss alla). de försöker köpa lillpatte av Danne, impas av att Danne kan hoppa hopprep med sin arm och sitt ena ben, fnissar åt
Mattias ölmage och prövar snus. de tar kort på oss och vi på dem innan de drar tillbaka till grannbyn där de bor.

middagen var dagens bedrift av mig. vi åt fisk; som såg ut som fisk. verkligen fiskfisk. ögon, skinn, huvud – allt var kvar. inte fjället eller benen iofs så det var väl bra. petade av det jag ville äta, sen fick erfarne fiskarn äta det pilliga.

efter mer spel var vi trötta och trodde det var sängdags. kom till stugan, kollade klockan och insåg.. det är ännu tidiga kvällun! packade ner oss på stranden igen (i mörker). tände en brasa, badade nakenbad och lekte ljugarbänk. ååååååå

PARADISET
P A N A M À

(alla bilder och roliga filmer är dock på kamerorna.. beklagar!)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: