Äventyr,  Panama,  Utan land

27:e mars: buenos boquete!

vaknade i den gottiga cabanan. Daniel hade minne av att någon (mattias) var upp o hade rännsketa, och tillslut kom även Mattias ihåg det. vi åt fruktsallad till frukost och melonen var nog överjäst, så vi tre smarta åt inte – men moffeln (Mattias) bara slungade i sig. det gjorde att han var den idag som fick ropa “Gösta!!” och panikstanna bilen. annars har Daniel varit duktig på att vara kissnisse på vägarna…

på förmiddagen hoppade vi i vågorna och hängde lite på beachen innan vi packade ihop stugan och vinkade hejdå till mr myagi. kurs? boquete! vilket betyder höglandet, flod, kaffeplantage, amerikanska pensionärer, forsränning, Alice i underlandet trädgårdar, vulkan och vattenfall.

kom till storstan David utan incidenter och började leta wifi så vi skulle få skypa med nära&kära. hittade på subway så där blev lunchen. fick prata med alla systrar och mamma. fina! dock började det trixiga när vi skulle vidare mot boquete..

klev in i bilen och åkte kanske 20 min vidare när vi började se skyltar för la frontera, och till Costa Ricas gräns skulle vi bannemej inte. vilse i pannkakan, igen. vände och åkte tillbaka, frågade en gottig polisdama om vägen (för det fanns som vanligt ingen skylt). första höger efter thank god it’s friday blev instruktionen, och ack så rätt hon hade.

följde floden och även förändringen i landskapet. allt är superfrodigt här! även amerikanerna… som rejtar detta som ett av de bästa ställena i världen att pensionera sig på. bortsett från amerikanerna och den lite ogenuina känsla det inger är det en fantastisk plats! väl framme började vi leta hostel bland bergen, men allt var relativt dyrt (även villa Marita). hittade ner till ett hostel i stan med en terass ut mot floden, grill, kök, hängmattor och go personal.

gick och köpte oss förnödenheter och sen tände vi på grillen. såååå gott att laga sin egen mat! en liten biff till starter, kycklingfilé och sallad, grillat bröd och smörpopcorn. brakmåltid! satt kvar på ljugarbänken fram till midnatt och yrade på om världspolitik, miljö, sorg, saknad, separationer, galna upptåg och herrklubbar. kul att få lära känna Daniel “på riktigt” och inte bara brotta ner han. Daniel är annars den av oss som hittar på mest tok! han fångar paddor, går vilse i djungeln, försöker bada i ån och jagar storkar. skönt att jag inte är kiddot för en gångs skull!

avslutade med att spela tecken och grabbarna vann… revansch kommer!

haha, sen gjorde Mattias ett nattligt äventyr också. han var upp och skulle kissa (naken) och går till fel dörr! man kan inte kissa i korridoren ropade vi alla i kör.

sen somnade vi gott i änglatrumpeternas paradis. de växer överallt här!

20110328-134722.jpg

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: