Äventyr,  Panama,  Utan land

white water rafting, the panamanian way

avslutade dagen häromkvällen med texas- turnering med ett kanadensiskt par som kom och körde sista grillen med oss. supertrevliga! tänk att man kan grilla tre gånger på typ 20 h. och grabbarna har ätit kött så det bara visslar om det. måste säga att jag blivit en jävel på poker också (typ). går inte bara på känsla längre, utan lite smartness också. synd bara att vi skulle upp tidigt dagen efter för att åka på tur, annars hade det varit en ypperlig kväll för mer vin och skratt. istället får vi möta upp dem på bocas del toro om några dagar.

imorse (29:e) var utflykten på schemat en hel dags rafting. vi blev varnade för att det var lågt vatten (regnperioden har inte börjat), men drog iväg vid 07.00 ändå. en timme i buss och lite pepp senare var vi framme vid droppoffen. spände på flytvästarna, valde paddel och knackade hjälmen på plats och for iväg. SÅÅ skoj! vi fyra fick vara i samma båt med en guide och det tog inte lång stund innan han förstod att vi gillade lite extra action. vi bunsade, paddlade, hojtade, lattjade, snurrade, välte, slungades, flöt med och garvade. att det kan vara så thrilling övergår mitt förstånd!

båda våra matte gjorde en varsin härlig lufttur också. Matilda flög som en vante en gång när vi stod på högkant, men guiden (som också flugit i) var snabbt uppe och gjorde en räddningsaktion. Mattias i sin tur var klant och glömde stoppa in fötterna så han satt inte fast ordentligt och gjorde ett dyk iväg. vi skulle också en gång snurra båten med flit, vilket vi missförstod och bara dök i. haha. men så härligt att vara ute bland boa constructors (såg en), gamar, iguanas och örnar. trivs i naturen! vilken skogsmulle man blir på resa. synd bara att allt vi gör påverkar omgivningen.. och att det inte var liiite mer action. mycket tjejskrik rev vi av (man har 5 st var om dagen), men hade lätt varit på mer.

väl tillbaka i bouqete packade vi in oss o bilen, åkte till mexicanen och åt innan vi for till David. här ska vi återlämna bilen imorn (snyft) för att sedan dra till bocas del toro (wiiiihhhooooo!!!!).

en av hittarna som spelas här ofta:
y yo estoy aqui
borracho y loco
y mi carazon idiota

just ja! ruben blades no puede querer, eller något liknande, är också en favvis bland folket här. till vårt minne när vi saknar all denna dåliga musik sen :)

och, enligt tidningen är det en okänd lotto-miljonär i Smedjebacken nu! någon har spelat med spelkort på tobaken där Mattias gett pappa fiskmås i uppdrag att spela… tänk tänk tänk! drömde något sånt inatt. vi hade bland annat byggt hus. drömma får man! även om jag inte vill ha ett hus precis NU.

hoppas ni har vår hemma, för nu kommer vi ju faktiskt snart! nästan bara 2 mån kvar nu… jag känner mig inte helt redo för att återgå till livet, men ser fram emot student och kramkalas hemma!

2 kommentarer

  • mamming

    Har fiskmåsen hört av sig om ev. vinst? Han kanske kommer och möter upp er. Shit vad tiden går fort!! Snart hemresa för er. Passa på att njuta. Våren är på g här. Helt underbart. Akta er för ormar och annat äckligt. Puss och kram. Love!!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: