Panama,  Utan land

välkommen till undervattenvärlden!

att ta dykcert har vi varit lite inställda på under resan, men att vi verkligen skulle göra det var inte helt säkert. när vi då på naturlig väg började prata med paret som har dykstugan här och insåg att vi gillade dem, samt att det var väldigt billigt gick allt fort. plötsligt var det förmiddag dagen då vi skulle dyka våra första dyk på eftermiddagen!

vi pluggade lite (nu har vi bara två teorisaker kvar, en inlämning och själva examensprovet), åt lite, gungade hängmatta och väääääntade. att tiden kan gå så långsamt när man väntar med pirr i magen.. det kom in två fiskare med båt och massa agn och vi drog upp fisk runt bryggan (mest Daniel iofs). plötsligt var det dags. då hade tiden rusat!

skuttade över för att “get wet with Robbie” (hahhaha) och fick börja gå igenom utrustningen, klä sig och pilla på reglage. vi kände igen allt från boken och jag var ms Nyfiken som vanligt. efter rundan kastade vi loss mot deras “pool” (som är ett område bredvid ett rev på ca 2,5 m djup).

fick klä på oss allt, kontrollera, kontrollera igen och vända oss ner i vattnet. att lära sig andas under vatten kom snabbt, men det med att sitta still på knä på botten var ovant. Mattias tyckte det var ganska obehagligt och då tyckte jag att det var obehagligt för hans skull (men inte på riktigt). ett par minuter satt vi bara innan vi steg upp och pratade igenom vad vi kände. modiga matte! vi vände ner igen och han klarade alla måste övningar inför första open water dyket GALANT!! jag med såklart :)

plockade ut regulatorn (munstycket) och satte i det igen, tog nödregulatorn från varandra och andades och tömde cyklopet på vatten. det svåra var inte själva övningarna, utan att bara hålla sig stabil i vattnet. vi fick beröm, dansade segerdansen och for iväg för första dyket. simmande ett par minuter ock där kom ricardos reef! vårt första med scubas! vilken värld… det var en häftig känsla!! man kände verkligen att man blev bättre och bättre på att hantera sin position i vattnet, och uppe på båten igen fick vi data på dyket (52 min, 12,4 m djup).

efter en genomgång till röjde vi övning efter övning nere i poolen. allt gick som smort! tog isär regulag och satte ihop dem igen, räddade varandra, tog av cyklop och satte på igen, andades i regulatorn utan cyklop på, andades i regulatorn med fritt flöde osv osv. som en dans gick det och jag är så glad att vi gjorde detta!

hej vattenvärlden!!

20110403-080027.jpg

2 kommentarer

  • mamming

    Shit!! Nu är jag avis. Precis det här som jag skulle gjort på Bahli för 8 år sedan. Men, men,,det är aldrig försent. Njut av det “nya” undervatten livet och var rädd om er. Puss och kram!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: