Panama,  Utan land

scuba cert & jaguaren kommer till undsättning

vilka dagar vi har här på bocas. sista två dagarna har varit dykdykdyk och lite plugg. nu har vi certifikatet!! kalas! vilka duktiga vi har varit nu. övningar, prov (jag fick 100% på examen – woop woop!) och alla open water educational är färdiga. vi får dyka nu!! sista dagen var två dyk och det gick superbra. var ner till 18 meter också (vår gräns) vilket kändes förvånansvärt lugnt. det är först nu jag förstår att något som kan verka så farligt egentligen är helt ofarligt, bara man vet vad man gör och inte beter sig som en tok. eftersom vi inte får gå djupare kan egentligen ingenting hända och jag känner mig hur lugn&trygg som helst i vattnet.

jag tror inte man kommer närmare känslan att flyga på riktigt än detta.. att det är tyst, stilla, fantastiska korallrev, fishisar, roliga färger, galna räkor och kittlande bubblor från utandningsluften gör inte det hela sämre. ny hobby hittad! och, CHECK! det adderar till gottigheten att man genomfört något som känts lite läskigt i början med bravur. att klara av utmaningen i sig är ett stort YES. åååh, hoppas vi snart är i igen. Daniel har sitt cert och när frajdas kommer med sin Daniel (som också har) blir det garanterat en tur!

efter att vi klarade examen var det dags att fira! stackars Lill-patte är lite sjuk så hon kraschade i säng tidigt, medan vi bara skulle dricka upp ölen efter middagen och komma efter. dock fastnade vi ett tag och hela historien om hur “the little shrimp” kom till är redan en klassiker. “i can be your tomato” inledde det hela och tillslut låg jag med tjejens kompis och vi grät av skratt. fantastiskt!

sen kom också resans träligaste incident när Daniel o Matilda skulle lämna tillbaka en surfbräda till duden de hyrt den av. han hade satt på en dålig fena när de tittade på och den föll av, något ingen ville betala för. timmar av diskussion fram och tillbaka ledde ingenstans och tillslut kom vår kära Jaguar (mannen som verkar vara bäst på hela ön). han och hans bror har två hostel som sitter ihop och vi bor på ena och de kommer med mycket bra tips&tricks. de sa att grabbarna med brädorna är rätt slicka på att suga ur extrapengar ur turister på dåliga sätt, och tipsade oss om att bara ge en liten peng för att bli av med dem.

idag mötte vi han igen och han bara ruskade på huvudet och sa “fuck man”. inte så cool som han själv tänker! och jaguaren skvallrade om att en av hans kompisar åkt in på ett års “semester” idag för att ha tagit 60 dollar av en turist som ville ha gräs, men aldrig fått något. skönt..

nu bara gottar vi oss på altanen i hängmattor och bestämde att ta två nätter till här. då slår vi rekord i att vara på samma ställe längst tid.. över en vecka i bocas. najs!

2 kommentarer

  • Fiskmåsen

    Ett stort GRATTIS.. Nu har jag fixat era deklarationer, fixade minus till plus åt Mattias…. Det behöver han för jag är dyr som konsult…
    Sköt om er Puss och Kram.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: