Panama,  Utan land

feliz compleanos matilda!

som det har härjats sen sist! balk. (där lämnade jag telefon obevakad i 1 sek, så får väl se det som en gästblogg från kärleken)

regniga dagen innan Matildas födelsedag var lite ölgott, kortspel och häng. avslutade med middag på the pirate nere vid vattnet. inget ovanligt med det eftersom många måltider har intagits där (slut på det nu när Daniel vrålar om att han inte vill ha mer mackor) så döm vår förvåning när killen som blåste oss (Mattias) med förskottet på snorkligsturen dök upp. han kom in med två turisttjejer och alla vi kände igen han direkt. samma tishe, samma kepa, samma glesa skägg, samma skor. vi högg över honom till vårt bord och ifrågasatte vad fan han höll på med. han spelade ovetande och skylde på att han har en bror som ser lika ut. vi insisterade och sa att antingen betalar han, eller så går vi till polisen. då sa han att han visste att han gjort något dumt, mumlade om att misstag kan ske och försökte komma iväg med att han behövde hämta pengar på en annan ö. den gick inte! Daniel och Mattias hakade på honom bortöver. jag och matte satt kvar och spekulerade i vad detta skulle ända. min spekulation var ganska nära vad som skedde. han tog dem med på en vända runt stan innan han bad dem vänta utanför ett hus där han skulle hämta pengar, men istället rusade han iväg genom en gränd och in i ett annat hus. där tog pojkarne det kloka beslutet att inte följa med in på okänt territorie, men väntade utanför ett tag utan resultat. de pengarna får vi se i sjön efter! men men, skönt att han får darra lite nu ett tag till. frågade vår receptionist om han visste om en kille och beskrev vår humbug-man, och han sa att han alltid hänger här utanför på gatan och approachar turister. så vi får väl se hur länge han håller sig undan. så tog vi det lata beslutet att inte gå till polisen, men ser vi han igen blir det att smyga på han medan någon hämtar en konstapel!

vi gick till sängs med lite hemlisar på gång till födelsedagen och på the Day fick magiska vakna till sång och världens största tårta. väldigt fin, men inte världsgod kanske. sen fick tösa en lista med aktiviteter för dagen och valet föll på att hyra cyklar och utflykta till playa bruff. gick till rasta bikes och fick oss en varsin cruiser för att sedan gasa på efter kusten. bocas växte för varje meter! skönt att komma bort från huvudgatan och turistdraget. åt på ett arbetarhak efter vägen, och det blev jackpot. goare mat än piraten alla dagar i veckan! cyklade vidare och såg strand efter strand med surfare. ganska galna vågor, och väl framme (8 km senare) fick vi pröva dem. jisses! har aldrig varit med om liknande. det var som att bli påkörd av en lastbil när man hamnade i brytet. skrämmande och skoj på samma gång. när man står på botten med vatten till rumpen ska det inte vara normalt att typ åka hiss upp när vågen kommer. en våg tog oss alla fyra och sköljde upp oss på stranden. under färden känner jag hur någon (bara vågen såklart) tar tag i mina trosor och RATSCH! de är borta. av. jag har inga trosor på mig!! vrålar av skratt och alla börjar leta. Mattias hämtar en sarong, dubbelvikt. jag skrattar så jag gråter och plötsligt dyker trosorna upp. sätter en hårtofs i sidan som säkerhetsmojäng till nästa dopp!

grabbarna går på upptäcksfärd och hittat en grotta. vattnet stiger och när de står ute på stenarna kastas Mattias omkull. nu har han ont i fossingarna, men det gick bra. så kan det gå när man följer Daniel på äventyr!

höjdpunkten blir när vi ätit halva den GIGANTISKA och avlånga vattenmelonen. kommer på att den kan vara en dykarklocka, riddarmössa och conehead-attiralj. viker oss av skratt när vi trycker ner det kletiga över varandras huvuden. och när det görs en film av att en vattenmelon är ute och simmar i vågorna är det en klassiker direkt. Mattias skojar och plötsligt spricker den.. då kan man leka rugby, kasta macka och börja tröttna lite, men aldrig har nog en melon skänkt så mycket glädje förut.

cyklar tillbaka på eftermiddagskvisten och den fina middagen vi tänkt blir det inge med för vattnet är avstängd på hotellet. det blir att knalla ner på en kina i samma utstyrsel som på stranden. och med sand, öl och melon i håret fick vi dagens andra suuupergoda mål mat. vi har inte haft jättetur med ätat i allmänhet, men 8:e april minsann. då fick vi god mat!

sen tillbaka till hotellet, förkalas på balkongen med lek och sen ska matilda utföra en utmaning; hon ska bjuda slut på hela, stora tårtan som det fortarande är 95% kvar av. beväpnad med tårta, sked och krigsmålad med kristyr utförs det med bravur! hon studsar mellan folk påväg till toro loco och förvånansvärt många tar ett lass i munnen. tar inte mer än 30 min så avslutad uppdraget inne på baren/klubben där det inte ens räcker med tårta till alla som vill ha. trofast fotograf är jag, men har inte sett bilderna än som är på Daniels kamera. det kommer!

dansade och studsade innan vi hamnade hemma. och nu får man vara lite trött i ögat! :)

hoppas på beach även idag, men kom precis en skur så vi får se vart vi hamnar idag. kanske i Costa Rica?

(kul att enda bilden på telefön är en på halsbandet jag pimpade mig med. det gick för övrigt sönder)

20110409-103006.jpg

Lämna ett svar

%d