Panama,  Utan land

avslutningen med jorge, humbug-mannen

lämnade ett regnigt bocas med ömsom båt, ömsom minitaxi och ömsom buss. gick över bron som ledde till Costa Rica och möttes av skyfall. nu är det bättre men storyn nu blir några dagar gammal. återkommer om aktuellt läge!

just ja! innan vi lämnade bocas fick vi syn på vår humbug-man igen. när vi hade packat klart och gick ned till Matilda och Daniel utanför hotellet så stod Daniel och dividerade med en trött man som inte såg ut att ha sovit på ett tag. han fortsatte vägra betala 40 dollar, och försökte gömma sig i baksätet på en bil (som han blev utkörd ur när föraren insåg vad det handlade om). han erbjöd sig att betala 10, sen efter mer hot med polisen 20. när vi tog de tjugo han langade fram började han skratta och håna på spanska om att han fortfarande blåst oss på 20 mer sade jag åt han (och alla åskådare runtomkring) att jag förstår spanska och att han är en idiot. vi tog en bild på honom och började gå mot polisstationen. Matilda och Daniel vaktade väskorna och Jorge (som vi i efterhand fick veta att han heter) bönade om att Daniel skulle stoppa oss. det blev det inget med och det kändes råskönt att få gjort det som ska till alltid egentligen, en anmälan. poliserna visste vem han var direkt och konstaterade att de haft han inne hela natten för att han langat droger. Mattias fick åka med konstaplarna runt och leta efter honom, men de hittade bara en kompis till honom (som de iofs muddrade och slängde upp på flaket tillsammans med cykel och allt). vi fick inga ytterliggare slantar, men en bra känsla av att de tog oss på allvar och ska följa upp han.

2 kommentarer

  • Fiskmåsen

    Hoj ! Nu har jag postat era deklarationer, i morgon eftermiddag åker vi till Märsta och sen vidare på onsdag morgon till Madeira, kommer hem den 20 april. Ha det så bra och sköt om er… Puss och Kram..

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: