Äventyr,  Costa Rica,  Utan land

paradise found; punta uva

i fyra dagar har vi nu bott på en av de nästintill öde stränderna på punta uva. vi har delat ett rum på våningen ovanför Carlos (Adrians kompis som basar lite här) och somnat till ljudet av vrålapor och vågslag. 10 m till stranden och strååålande väder. vi har verkligen unnat oss. alla dagarna har sett ungefär lika ut, med en del variationer.

man vaknar ganska tidigt. man unnar sig en morgonpromenad innan det blir glohett ute. på promenaden ser man stora krabbor, sköldpaddor, apor och en caiman om man har tur. man packar strandväskan, går de 10 metrarna till vårt ställe och njuter. läser, lyssnar på musik, badar, spelar kokosnötsboule, dricker färsk kokosmjölk, promenerar till affären för att köpa lunch, snorklar borta vid revet, leker med vår hus-hund som alltid vill vara med, jobbar på brännan, badar, surfar på vågorna när tidvattnet börjar stiga och kladdar med mango. emellanåt säger man till sig själv att det inte blir bättre än såhär. det är paradis. tyvärr ett lite dyrt paradis så middagen på enda restaurangen, med de belgiska ägarna, blir kostsam. särskilt om man unnar sig en rom eller en drink till medan vi utmanar varandra i mig eller rummy.

nästa dag kanske man unnar sig exakt samma sak. det är väl rimligt? vilken semester! och vilken skillnad på tempo det är om man nu ska jämföra med vårt amazing race genom sydamerika. vi kommer inte hinna med en bråkdel av alla planer, men får helt enkelt spara en del göttigt till nästa gång.

en kväll tog jag och kärleken en lite senare kväll och tog en öl med ner på stranden. månljuset kastade palmskuggor över sanden och allt var tyst utom havet. tocken en romantisk kväll! rundade av med att doppa våra nakna, bleka rumpor i vågorna. nakenbad nummer två – check!

vet inte helt vad jag ska säga för att helt ge allt vad det är värt, men det spelar ingen roll. det som tidigare var ett loar paradise är nu funnet!

har tom några bilder, både på min o Mattias lur så ska få han att gästblogga igen.

lördag, och tillbaka till stan och wifi. ingenting blir egentligen sämre, och det står nog ett party på schemat.

väl mött Costa Rica!!

20110416-133428.jpg

20110416-133436.jpg

20110416-133444.jpg

20110416-133452.jpg

20110416-133506.jpg

20110416-133513.jpg

20110416-133522.jpg

20110416-133533.jpg

En kommentar

  • mamming

    Känns verkligen som ni har funnit paradiset. Njut för tusen gubbar!! Amanda är inne i en period då hon längtar vansinnigt mycket efter dig. Jag längtar också. Här har vi fantastiskt vårväder. 20 grader och solsken. Morfar sitter på balkongen och myser. Älskar dig. Krama Tias från oss. Puss och kram.

Lämna ett svar

%d