Äventyr,  Costa Rica,  Utan land

en klassisk tvådagars i puerto viejo

efter att vi varit fulla av hopp och förtvivlan under 1-1 matchen mellan Arsenal och Liverpool (som kvitterade i 102:e minuten på straff – hur sjukt är inte det?) hade vi en klassisk degdag. sov lite till och bara göttade runt. tog en tidig middag, som slutade med ett beslut om att vi skulle kliva på’t igen. en söndag! det går bra. på semestern.

jag spetsade min cola och matilda hojtade in en öl, sen var det bara att köra. satt med norskorna (Tilde och Tonje – hihi) på hostelet i ett par timmar. lekte lekar med alberto, tackade nej till de sjutusen personerna som försökte sälja gräs (vårt hostel är typ pundarnas paradis så det är ganska skoj att skratta åt och med dem när de är slooooow) och groggade gott (jag njöt mest av vinet dock).

sen var det bara att snöra på sig dansskorna och bege sig till favvishaket mango. väl där blev det en trend att bära på folk, jag och Tonje blev ilurade en colombian headache av Daniel (tror han hade baktankar då sambucan är som en hårdare käftsmäll). när de stängde lullade vi vidare till gatan där vårt hostel ligger. där hade partyhaken öppet till sent (som vanligt) och efter att tiden gick gick Mattias till kojs, Daniel försvann, matilda var på promenad och jag och tine gjorde en utflykt med hans och läskiga damen. hon fortsatte skälla på mig, och hon är så sorglig. tydligen säger folk att hon gjort te på änglatrumpeter och fastnat i något slags psykos. hoppas hon kommer fram och inte går vilse mer, för där hon är nu vill nog ingen vara.

det sista som hände på söndagskvällen var lite skrattretande. tine och jag satt med hans och två andra grabbar (som var som hämtade ur lock stock, vilket de tog som en komplimang) och härjade en stund. jag får en ciggarett i näven, tar ett bloss och när jag ska ta nummer två för att sen skicka den tillbaka och säga tack hör jag bara “noo, i don’t think you need anymore!”. fuck! det var det ja.. klantbrud! all min energi försvinner, det känns som det tar en evighet att gå in på rummet (som ligger 20 m bort) och väl sittandes på sängen tänker jag att jag så gärna vill sova – men orkar inte lägga mig ner. inte skarpast i lådan då, och detta är verkligen ingenting för mig. vin räcker gott!

och tänkte länge och väl på om detta ens är officiellt, men helt enkelt en erfarenhet rikare och en sak mindre att göra innan jag dör. detta hamnar dock på minus-sidan. jag förstår inte att det kan vara eftersträvansvärt att känna sig dum i huvudet, långsam, kraftlös och urkopplad. inte riktigt en optimal situation för mig. dock förstår jag brukare, och verkar ju som att andra personer får goare effekt. och ja, eftersom jag gillar alkoholberusning har jag inte så mycket säga till om. jag är glad för att tine peppade mig och att Mattias sov. han hade skrattat ihjäl sig! det gör jag med såhär i efterhand. ska vara försiktigare i framtiden mamming! och hans, killen som är från somewhere heter somewhat och fnissar åt allt, bad om ursäkt för att han tog för givet att jag var brukare sen innan. slutet gott, allting gott.

som en följd av detta var måndagen en dag av slapphet. vi hängde borta vid poolen, åt götter och njöt av sol.

vi har ett praktiskt vykortsproblem också. har massa vykort kvar från ecuador att skicka till svärfar. vykorten har panamanska frimärken, men vi är ju i Costa rica nu. måste man köpa nytt porto då? straffet för att vara lat med att gå till postkontoret, i flera veckor.

idag är Frida på flyget tillsammans med pojken så Matilda och Daniel drar mot san jose idag (för att kanske dra till fortuna direkt). vi avvaktar någon dag och möter upp i monteverde. och på grund av tidsbrist kanske vi skippar pacific här i Costa rica. har tusen saker vi vill göra nununu, så blir kanske inte så mycket häng med dem som vi önskat, men men. inget blir som planerat, men sånt händer.

på schemat idag? cykla till ett animal shelter kanske? eller leta reda på bikinitroser? kan inte vara omöjligt att hitta ett par svarta utan extra allt? eller?!?!

bästa frukosten ever? iaf flottigaste.

20110419-134743.jpg

20110419-134753.jpg

20110419-134800.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: