Äventyr,  Costa Rica,  Utan land

möt puerto viejos original

nu har vi spenderat minst en vecka här och detta har lett till att vi springer på ganska många samma folk, om och om igen. de är allt ifrån galna och otrevliga till fantastiska och goa. de är trevliga och verkar genomgoda, men ändå – allra, allra mest är de original. jag kan inte tänka mig att träffa dessa personligheter någon annanstans än här, då skulle de förmodligen kännas malplacerade.

vill ni träffa dem? jag tänkte i alla fall kort presentera dem. kom och tänka på det ganska sent så har inte bilder på många, men har smugit lite nu i det sista så vi får hålla tillgodo med de dåliga paparazzibilderna jag skaffat fram.

hans
en lång, snäll man i de yngre 30-åren. han säger aldrig vart han kommer ifrån (“doesn’t really matter”) utan hans förflutna är bara somewhat, upplevt somewhere med someone. vi har lyckats få fram att han har tyskt ursprung, men flyttat med familjen till Seattle. är här på obestämd tid och vill hämta en husbil hit och bo. säger aldrig något elakt. klär sig i gamla svarta levis, broderad väst (endast väst) om han ska vara fin (annars alltid bart över) och har rejäla vandrarkängor på sig. har långt, brunt, lockigt fantasihår och väldigt stora ögon. skulle passa bäst på en saloon med svängdörrar på typ mitten av 1800-talet (fast utan att dra revolvern). tyvärr ingen bild, men han skulle jag tom kunna be om en utan att skämmas.

galna änglatrumpets-damen
behöver hon mer förklaring? närmare än såhär går jag inte med risk för att bli uppäten.

20110420-134759.jpg

oj! nu kom hon igen. modiga, modiga jag! detta kunde ha blivit ett styckmord.

20110420-140008.jpg

spanjoren som blivit en tico
han läspar, har tics och pratar löjligt dålig engelska för att vara här. är sjukt fotbollsintresserad, men vet aldrig vilka som spelar. tigger ciggaretter och har okända aktiviteter för sig på dagarna.

20110420-140848.jpg

alberto
sötaste, mest empatiske och yngsta killen i gänget. Daniel & matilda mer eller mindre adopterade honom och han fick sängplats (annars sover han i en hammock), vår avlagda frukost och prata av sig. han är 17-år och barnsligt naiv, men ändå ganska hårt tagen av livet. han verkar ganska ensam här, har ingen familj i närheten och flyktiga vänner (eftersom få stannar någon längre tid). han är hur vänlig som helst och mycket försynt. hans specialitet är att ge bort gräshoppor vävda av palmblad. om man fick ta med han hem skulle jag! men han vill nog hellre följa med Matilda :)

20110420-141112.jpg

chad/brad
den tokigaste människan träffat. går igång på konspirationsteorier och har enligt egen utsago brutit helt med “systemet”/samhället. tror inte på att skriva under saker, men använder sitt amerikanska pass för att komma in Costa Rica. han vill vara utanför, men är extremt beroende eftersom han måste sälja gräs och ta folk på turer för att överleva. han tycker inte att det är mindre hyckleri att flytta ut på landet och vara helt självförsörjande. jag tycker han är den knäppaste ever.

20110420-142918.jpg

flumtanten i repan
hon kan stirra ner vem som helst! man vet inte om hon är en gullig förskollärare eller en galen hasch-mamma eftersom hon har naturfärgade linnebyxor och en tisha i rastafärgerna med texten “one love”.

20110420-143144.jpg

snygga ägaren
han är lång, mörk och tystlåten. mystisk var ordet. är han en förrymmen filmstjärna eller en man on the run? när Matilda försökte övertala han att sluta röka på tyckte han hon var galen.

20110420-143403.jpg

söta gubben med mc-jackan
ååååååå. han jobbar med oklara saker här på hostelet och är spontant rolig. bjur på öl när han blir full. han hejar jag på!

20110420-143545.jpg

En kommentar

  • Fiskmåsen

    Ni har fått era dyk kort nu, så nu kan ni komma hem och dyka i Barken….Ha det bra och sköt om er.. Puss och Kram…

Lämna ett svar

%d