Nicaragua,  Utan land

3:e maj: Den om att flytta från ett paradis till ett annat

Okej; kanske min iFåne har hopp. Google lärde mig några tips som kanske kan funka. Jag ger inte upp än.. Håll alla tummar!

I mellantiden kan vi väl berätta om vår dagsutflykt? Ja ja ja! Från Big Corn till Little Corn tog vi en pangas. Typ en halvstor motorbåt om man är snäll, en plasteka i jätteformat om man är lite mer realist. Överfärden blev… skumpig. Som en karusell, minst.

När vi landade på lilla majsön blev jag kär direkt. Det var vackert, är vackert. Det närmaste en karibisk dröm jag någonsin kommit. Var jag plötsligt Villervalle i Söderhavet (fast i Karibien)? Ville egentligen inte känna så, för det betyder att där vi bor nu på silver sand inte är paradiset på riktigt. Förnekade ett tag, men när vi gått runt på ön och hamnat på östra sidan var det bara att kapitulera. Knallvita, undersköna stränder med palmer i alla dess former. Vattnet är turkost och vi får ett rum precis på stranden för 20 dollar natten.

Okej!
Vi flyttar.
Så vi bestämde att vi tar oss helt enkelt tid till att hänga kvar här. Så imorgon (onsdag) tar vi båten över igen, med all packning.

Kanske en vecka där borta, utan uppkoppling. Men vi ska bli friska (eller jag), snorkla, läsa, dricka rom med norskorna, dyka, fotografera och promenera. *längtar*

Dagens dyraste sak: nässprayen (720 cordobas, typ 40 dollar!! Gah)

Dagens omtumlande sak: mamma kanske får bli mormor i en avlägsen framtid. När vi träffar en familj med barn som ser ut att fungera på resa blir jag så varm i hjärtat. Jag gillar barn! Men gillar inte paketet som kommer på köpet. Och än är jag inte övertygad, men de två amerikanerna med sina två ungar som bott i Nica i två år och nu skulle flytta till Ecuador ger mig hopp. Gillar! Och att barn är så tillgivna gillar jag också. Macy (deras femåring) hoppade glatt upp i mitt knä på turen tillbaka när det var ont om plats på tillbakavägen i båten. Somnade. Och när vi kom fram fick matte lyfta henne från en famn till en annan.

Dagens motverkande sak: efter detta behövde vi en öl. Och det var el clasico på tv. Perfekt! En victoria och ett grillspett senare och det är dags för siesta. Mmmm.

20110506-055109.jpg

20110506-055103.jpg

20110506-055116.jpg

20110506-055132.jpg

20110506-055125.jpg

20110506-055138.jpg

20110506-055151.jpg

2 kommentarer

  • mamming

    Oj vad lätt det var att läsa texten. Punkt, komma, stor bokstav,nytt stycke,,,,ja jag är lite gammalmodig. Hur som haver känns det som att det kommer att bli fler resor för er och det där med att bli mormor kan vänta. Krya på dig älskling. Njut av livet. Puss o kram.

  • Mads

    Hej tjej! Känner mig nära fast du är långt borta. Lite som att vara en del av äventyret när man läser. Vill gärna höra mer, se mer när ni kommer hem. Skickar lite tankar och kärlek till er båda! Be safe! Kram!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: