Nicaragua,  Utan land

5:e maj: Little Corn Island

Jag ligger bredvid en snarkande Mattias. Har en lite besk smak i munnen från igår, hostar lite slem. Hör havet 10 m bort. Hör några locals som sitter (förmodligen) på en stubbe upp mot skogsbrynet skrocka om morgonens fiske. Inser att jag kanske har sovit skitlänge, tittar på klockan, slappnar av. Vad spelar det för roll? Men eftersom klockan visar sig vara knappt halv nio får jag hålla mig lite från att väcka kärleken. Även om vi vanligen vaknar runt sju-tiden så hade vi ändå vår första night out på lilla ön igår.

Efter en dag med transport över från Big Corn, flera dopp i havet, läsning i hängmatta, promenad runt ön och en görgo’ linner på tranquilo stötte vi på John. John är en kille från Vancouver som vi träffade i Granada. Han har vart här flera dagar och hade mycket skoj att berätta om dykning och snorkling. Också mycket skoj att berätta om sitt jobb som biolog. Plötsligt dök det upp två kanadensare till, paret Chelsea och Jamie. Snacka om fina namn!! Avis. (haha, slog mig nu att biluthyrningsfirman avis är slang på avundsjuk)

Köpte cola och is, drog fram romen och satt och lärde känna dem ett par timmar innan vi började knata över till andra sidan ön för en bonfire. Halvvägs kommer ett SKYFALL. Det vrääääker ner. Vi löper, och på två minuter är vi genomblöta. Väl framme slutat regnet, såklart. Men elden har socknar så vi roar oss med att härja med två killar som jobbar på ett dykcenter och se på när fulla folk går på lina. Ja, nej det gick inte så bra. En stackars donna ramlade, ramlade och ramlade. Resultatet var sådär, men hon ska ha för att vara envis!

Vägen hem tillbaka till vår sida av ön var spännande! Vår ficklampa är kass, vi fick två hundar som gick med oss och skrämde Mattias varje gång de passerade (skojade om att det var varulvar) och jagade krabbor. Jamie fick en krabba som nöp fast i fingret och släppte klon, men klon fortsatte nypa!!! Galet.

Nu tror jag inte karln får snarka mer, jag vill ha frulle. Kanske hitta wifi också. Har ett ställe som har, men det kostar 8 dollar per dag. Det blir’re inge med!

Det är så härligt här så hälften kunde vara nog. Vi har det bra, så hoppas ni har det bra! Saknar er, men ni är med i tanken kärlekar! Puss&kram

(ber om ursäkt för trista bilder, det var skymning så ljuset är litt dårligt)

20110509-042819.jpg

20110509-042803.jpg

20110509-042826.jpg

20110509-042833.jpg

20110509-042840.jpg

20110509-042855.jpg

20110509-042847.jpg

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: