Nicaragua,  Utan land

8:e maj: första dyket efter OW-kursen

Gårdagskvällen blev spontant en liten kalaskväll. Efter lite halvtaskigt väder var vi lite rastlösa och fick ut myrorna med hjälp av lite öl. Nya grejen är att stoppa lime i lokala ölen. Tonan blir ack så god då! Kvällens specialglädje var att jag vann två omgångar av fotbolls-MIG. Jiho!

Så vi satt och skrockade tillsammans innan vi gick ner till tranquilo (vilket annat ställe finns för oss?). Där var det skön chillstämning och de tände en bonfire efter skymningen. Vi satt i gräset och skrockade åt att det kommer danskar och skor sig överallt. Hur många danskar ryms det i nicaragua egentligen?

Vägen hem var igen; krabbletning! Kan numera kalla kärleken för Mattias “Krabbjägarn'” Englund. Hittade en megabautastor eremitkräfta, men inga jättekrabbor.

Vi vaknade helt obakis till en nästan molnfri himmel, samt mindre vind. Gott! Det lade grunden för vårt första dyk sedan kursen. Jag var rätt trött runt lunch och lite opepp, men lite mat och så bara ner jag ihop. Om jag hade lite energi innan ändrade det sig drastiskt så fort vi kom ner till dykcentret. PIRR

Vi fick fylla i formulär och förbereda vår utrustning (jag fick prova sjutusen olika våtdräkter, vantderäenavareräandre) innan vi hoppade på båten till spoten “Casa”. Gjorde buddy-check (Bruce Willis releases awful/amazing films) och satte mig på kanten för att tippa ner i vattnet. Det var en månad sedan jag gjorde det sist, kan jag det fortfarande? PIRR

PLASK

Bubbel bubbel bubbel

Jag flyter. Västen fungerar! Jag hittar alla reglage och vi gör klartecken på att börja descenda. Vi dyker igen! Ååå, denna fantastiska värld! Det är så avslappnat, annorlunda och känslan obeskrivlig. Som tidigare nämnts, det är nog det närmaste flyga eller tyngdlöshet man kommer utan att faktiskt göra eller vara det i realiteten.

Guiden såg en liten sköldpadda, men den försvann fort. Annars såg vi massa spännande fiskar med ännu mer spännande namn, en JÄTTEhummer och vi hamnade mitt i ett fantastiskt stim med maneter. Det var så härligt att känna att man har kontroll och klarar av det fortfarande, fast det var långt ifrån längesedan vi gjorde det sist.

Vi ska dyka imorn igen! Lätt! Kanske två gånger om jag orkar. Hoppas det och håller alla tummar för att mitt batteri ska vara bättre än min fortsatt lika döda iFåne. Fåne är vad hon är! Skärpning.

Och mamming, du kan tacka iFånens död för att du numera får versaler i början på ny mening. Mattias vill inte stänga av den funktionen som tur var för dig :)

Bara, bara fyra veckor ganska exakt tills vårt plan går nu… Planen för tiden är oklara, men första destinationen efter detta är Bay Islands (ön Utila). Där blir det också paradis och dykning. Vi får spara Guatemala, Belize och Mexico till nästa gång tyvärr.

(och bilderna är nog på lite fel inlägg, ni får pussla själva. Sorry!)

20110509-043245.jpg

20110509-043255.jpg

20110509-043240.jpg

20110509-043250.jpg

20110509-043301.jpg

20110509-043307.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: