Honduras,  Utan land

12:e maj: moooot Utila!

En till TIDIG morgon. Vaknade med vår bästa engelsman i sängen bredvid (vi är gentlefolk som låter han spara pengar och bo på vårt rum) redan klockan 04.15. HÄRLIGT!

Taxi till bussen mot La Ceiba. En händelselös bussresa på tre timmar gav mig en enda fundering; hur fåniga namn kan en kristen småskola ha? Åkte förbi två, en som hette “Kingdom’s Child” och en som hette “Heaven’s door”. Kunde riktigt se i mitt inre hur en Axl Rose i miniformat står och knackar ihärdigt med matteläxan under högerarmen och en pava valfri starksprit i handen. Kul va?

Fast ännu kuligare är Roll On. Saknar min iFåne!! På Mattias har vi bara Humorhimlen, men de hade ett avsnitt med Klara på besök och bara Roll On heeeela programmet. Och som de två är roliga! Jag viker mig dubbelt!! Saknar min egen Mia dock. Mari, vill du vara min Mia?! Du har inget val, du är min Mia! Vi har ju också umgåtts över en bandspelare. Om än på en sjabbig balkong i Grekland. Men det räknas också!

En timmes båtresa ska ta oss ut till ön. Hoppas på paradis!

Se bilderna! Det är paradis! Faluröd stuga vid havet och dykning väntar. Vi ska ta advanced-kursen här, med start… Imorn! Vi ska börja med ett fish identification race under vattnet och fortsätta med navigation under water. Kompass, here I come! Det ska bli jätteskoj. Har nästan saknat övningar och utmaningar lite. Lördag är vi lediga eftersom vår norska till divemaster (äntligen en brud!) har helg, men på söndag kör vi igen. Då ska vi göra ett nattdyk i mörker, med ficklampa. Ett deep dive ner till ett vrak på 30 m. Och en särskild sak till som jag såklart glömt. Måndagen är två dyk till. Skojs.

Vi har blivit kära i det här stället. Det är inte så särskilt autentiskt i den meningen att det inte är hjärtat i centralamerika. Det är lite mer som ett vattenhål för skandinaver i Karibien. Så mycket svenskar här! Så många har vi inte sett eller hört på hela vår resa innan. Detta ställe har potential att hålla oss kvar i ett par veckor.. Så mycket att utforska och göra. Rev, piratgrottor (allas vår kapten Morgan har varit här och härjat), paddla kajak i laguner, utflykta till småöar osv.

Mamming, glöm Spanien! Börja googla på Utila istället. Du ska bo här! Det finns fina hundar, vårkukar (hihihi – fotade du det själv??), stränder, hängmattor, palmer och billig, fantastisk mat!

Honduras bjuder på mycket kärlek!!

Ett till plus, vi har nu wifi på hostelet. Koppla upp er kära vänner!

Och jag vann IGEN på fotbolls-MIG. Snacka om att han blir ägd!

20110512-085007.jpg

20110512-090229.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: