Nicaragua,  Utan land

9:e maj: två dyk till!

Fan, nu är det den 12:e och jag ska försöka skriva om de två dyken…

Minns att vi hade otur och inte fick plats på första dyket på morgonen. Men det gav en timme eller två i hängmattan, under en palm, vid standkanten, i solen och med havet som bakgrundsljud. Den hängmattan kommer jag ALDRIG glömma. Saknar dig redan! Och min hund som alltid sällskapade.

Sen minns jag att de hade packat alla våra saker till dyket på båten redan. Det var gött! Så vi hoppade i en varsin våtdräkt och var med det good to go.

Plums!
Ingen nervositet eller pirr nu, bara förväntan och nyfikenhet över dyksajten de valt åt oss.

I dykdagboken har jag vad vi såg, men minns att dagens andra dyk var bättre än det första. Och just ja! Vårt första “problem”. Jag och matte är divebuddies (såklart) så vi ska hålla ihop och se till att allt går bra med varandra. Matte petade på mig och visade att hans cyklop var fyllt med vatten och han kunde inte få ur det med den vanliga metoden han lärt sig. Vi satte oss stabilt på botten och Mattias prövade att ta av sig det helt och justera lite. Det hjälpte inte. Då fick han tillkalla divemastern som var med som sagt att han hade ett extra cyklop. Mattias bytte till det, och tada! Allt väl! Det fungerade. Väldigt “kul” att få sättas lite på prov utanför kursen och se att man har extremt stor nytta av vad man lärt sig. Heja oss!

Såg en jätteliten rocka och en jättestor rocka också. Det minns jag!

Sen minns jag att jag var såå trött vid fem när vi var färdiga att jag bara kraschade. Var nog inte helt kry än, men somnade direkt och Mattias tog tag i det praktiska problemet vi hade kvar: att få tag på bilderna från dyken. Det visade sig vara enkelt då två av killarna på dykcentret har samma favvisställe som oss, så Mattias gick helt enkelt till tranquilo och träffade Shanti där. Lätt fixat!

Lämna ett svar

%d