Honduras,  Utan land

Doin’ the Matrix – underwater

Vi har spenderat tre dagar med…
PLASK
Och dyk!

Fem dyk på tre dagar, och det är bästa dykningen någonsin! Saknar iofs valhaj, men hoppas det kommer på tisdag då vi har två dyk till.

Vi har tagit vår advanced!! Joho! Parteeeey! Eller snarare en lugn middag med en tysk Henrik som reser runt jorden med lite samma inställning som oss. Trevligaste tysken ever.

Och, vi har gjort så coola, häftiga och skojiga saker. Vi har dykt på ett havsberg (finaste platsen jag sett), vi har dykt på natten (eller i alla fall på kvällen, i mörkret), vi har dykt ner till ett vrak på 30 m djup och vi har gjort massa tricks. Allting har varit fantastiskt spännande och det är så kul att göra uppgifter i vattnet igen!

Det bästa var absolut tricksen vi fick göra. Leka! Vi fick massa uppgifter kopplade till vår boyancy (ord på svenska? Det är iaf ens position och “flytkraft” i vattnet). Fick flyta i buddha-ställnig, stå på huvudet, tippa omkull små vikter med regulatorn och simma genom en ring. Sen fick vi ta av fenorna och röja loss!! Göra volter, stå på händer, lyfta varandra med en hand, springa mot varandra och springa upp på varandras fötter och göra en varsin bakåtvolt samtidigt.

S Å
H I M L A
S K O J

Jag hade kunnat lekt i flera timmar, men Mattias tröttnar och luften tar slut. Doh!

Men denna upplevelsen hoppas jag kommer igen! Sällan man får känna sig så fri och akrobatisk.

Jo! Sen nere på 30 m fick man göra lite matte (jävlar vad trög i huvudet man blir av nitrogen) och jag räknade fel på 7 * 8. Bra tjej! Sen fick vi se vad som händer med färger (de försvinner) och hur luften krymper (en liten chipspåse blev helt vakuumförpackad). Det bästa var att vi fick knäcka ett ägg och leka med gulan. Trycket gör att den sitter ihop och man kan bolla runt med den. Sen gav jag den till en fisk (eller han snodde den framför ögonen på mig).

Själva vraket var självklart jävligt häftigt. En otrolig syn att se ett 30 m långt fraktskepp på botten av ett hav, och börjar täckas med rev. Vi simmade igenom styrhytten och fick säga hej till den sjukt stora groupern som bodde där.

Nu tittar vi på myrbrottning och skrattar åt folk i småbåtar. Vi har inte tagit några kort här alls, eller varit på utflykter längre än till vår brygga och vårt dykcenter så imorn blir det utflykt!

Längtar ändå lite till tisdag när vi får dyka igen…

Åååååååå. Kom precis iland fem folk i en båt på max två meter; med en hundvalp de räddat. Jag vill också!

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: