Honduras,  Utan land

Vad hade egentligen kapten Morgan för skor på sig?

Ledig dag från dyk, vad gör man då? Snorklar skiten ur sig!

Efter frukost gick vi och frågade vad en vespa kostade att hyra, och antog att det var väl värt 25 dollar för en dag på vift. Eftersom vi införskaffat oss varsitt snorkelkit så hade vi då plötsligt en helt egenuppstyrd utflykt. Väldigt bra eftersom världens näst största rev går här utanför.

Tog också lite vägbeskrivningar till olika saker. Färskvattenkällor, bästa snorklingsspotsen, en piratgrotta där självaste kapten Morgan gömt sig och en hemlig strand med en trail upp på en utkiksplats. Vi hittade det mesta efter ett par extra varv, frågandes och felkörningar. Vi kom vilse, hittade ut på en bättre väg, kom vilse igen, körde runt och tillbaka till stan, började om, kom rätt, körde på en för dålig väg – och kom vilse igen. Ja, ni fattar poängen. Men det är väldigt skoj, för vi har ju alltid hamnat någonstans.

Vi har snorklat åtta gånger, på sju olika spots. En gång driftsnorklade vi från en plats till en annan och fick gå tillbaka till moppen (vi har inga fenor). Det var verkligen ett äventyr att ta sig in till land… Simmande och simmande, men det blev alltid för grunt på grund av revet. Så vi simmande bort, bort, bort och ruuuunt i en stor lov för att ta oss in på udden där vi tänkt kliva upp. Var ganska trött efter det och var sååå glad över att vara framme samt få en lätt lunch.

Snorkligen är helt fantastiskt. Vi har varit vid så kallade “väggar” och runtom i olika sandvägar i revet. Landskapet, färgerna, vattnet och livet – det är hänförande varje gång. Och så fiskarna!

Börjar bli en fena (höhö) på att kunna identifiera fiskar, i alla fall till olika familjer. Och idag såg vi en helt ny! Min skojigaste fisk hittills. Han var formad som en triangel i kubik (alltså inte en platt triangel, utan som en hel fylld triangel). Hans mage var helt platt så man skulle kunna ställa han som en prydnad om man önskade. Så var prickigt spräcklig i beige, brunt och smutsgult. Simmade med två par fenor på sne. Gullig! Måste kolla i fiskboken efter dyket imorn. (Rebecca 14 år hälsar att Rebecca 24 år är jävligt töntig som saknar att inte ha en fiskbok)

En speciell sak till var att vi (okej, Mattias) hittade en sovande nurse shark. Kanske 1 m lång och gömd inne i korallerna. Succé!

Annars såg vi allt det vanliga. Från papegojfiskar, butterflyfiskar och squrrelfiskar till mega gruopers, största baracudorna ever och humrar. Vi såg en liten fisk äta en annan liten fisk och vi förundrades över min favoritfisk damshellfiskens (osäker på stavning på alla, men tror man kan googla discofish eller diamondfish) olika stadier. När den är juvenile är den alldeles glittrig! Och sen allteftersom ser man discot försvinna och de växer upp till enfärgade fiskar med gul stjärt.

Vi har kört vespan på flygbanan också! Haha. Tog en dirtroad fel någonstans… Men det gick bra! Gled ut förbi planen och vinkade till vaktgubben. Det är inte så noga här..

Sista aktiviteten innan vår sista snorkling var att hika till grottan vid färskvattenkällan. Det satte oss på villovägar ett par gånger, men tillslut hittade vi till kraftverket där trailen skulle börja. Vi valde fel trail… Kom ut till havet och gnällde över att allting var så vasst!! Vad hade kaptenen för dojjor egentligen om han kunde knalla runt där?!?!

Tog en annan trail sen och hamnade rätt på nolltid. Fräscht dopp! Och lite skummel grotta. Hua!

Såhär i solnedgången, tillbaka hos Rubi (som är mannen som äger vårt härliga hostel) är vi glada, trötta och hungriga. Middag!

Mattias har en önskan också. Han orkar inte skriva själv, så jag är sekreterare. Okej, nu är det hans egna ord:

“Är det nån som har 3-4 miljoner att ge mig? Eller en 40 fots katamaran? Alla amerikaner är så dumma. De vill inte ge sina till mig. Och min pappa är inte så snäll som inte vinner på lotto till mig. Men så är ju spriten god också på en måndag. Jag skrev det på fejsbook igår. Här kan man dricka sprit på en söndag, men det går bra på en måndag också.”

Jag kan tillägga att alla som oroar sig för hans konsumtion har väl en grund, men en snutte rom efter en hård dag på semestern ska man väl få unna han. Jag ska unna mig något annat. Vet inte riktigt vad än.

Imorn kl 07.00 är det dyk igen! Woho!

20110516-064023.jpg

20110516-064039.jpg

20110516-064044.jpg

20110516-064050.jpg

20110516-064029.jpg

3 kommentarer

  • Fiskmåsen

    Jävla gnäll, du har ju vunnit på lotto, hela 690:-.. Synd bara att du är skyldig hela vinsten plus lite till, till din konsult och sekreterare.. Ha det bra och sköt om er Puss och Kram…

  • Fiskmåsen

    PS. Det har varit inbrott hemma hos mig och det enda dom stal var DIN kaffemaskin, synd va….DS

  • mamming

    Tycker som jag känner igen det där med att åka vilse och inte hitta rätt. Beccus,,,ditt lokalsinne är som det är och han, “täleken” verkar vara av samma krut och korn. Det kvittar ju eftersom ni får se så mycket mer då. Vad beträffar “tälekens” önskemål, ska vi nog fixa det. Har tänkt träffa den där miljonären nu under sommaren och generös som jag är, ska jag dela med mig. Massor med pussar och kramar till er. Var rädd om er.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: