Honduras,  Utan land

Bubbelbyxor, fall i duschen och en borttappad polack

Dagarna tickar vidare i paradiset. Dagarna tickar ner. Snart är det inte så många kvar. Det känns som att tiden går allt för fort och allt för långsamt samtidigt. En dubbelhet som är lite svår att hantera och gör att jag inte riktigt har någon skrivlusta.

Jag längtar så fasligt efter studenten, familjen och Karlstad. Jag ser så mycket fram emot att få fira att Nathalie är fy fan så bra. Samtidigt som jag inte vill att det här levernet ska ta slut. Så kompromissen att åka hem ett par månader, skjuta ett år på sista året på uni, tjäna en till slant och sen ge sig ut igen lockar. Men det som inte lockar är allt praktiskt; vad ska jag tjäna en peng på? Vart ska vi bo? Vart ska vi göra av alla möbler? Vart är mina jobbkläder? Kommer telebutikken att laga min iPhone? Kan man träffa alla vänner i olika städer samtidigt utan att göra av med några pennininger?

Inte direkt livets stora gåtor som stör, men ändå praktiska gåtor som vi haft ett halvår på oss att glömma. Om jag fick bestämma skulle mitt privatplan hämta familjen direkt den 9:e och flyga till min privata ö, Diamond Cay. Drömma går! Men snart, så snart är vi hemma och tills dess ska jag njuta så mycket det bara är möjligt – utan att längta ihjäl mig efter systrarna, vilket jag alltid gör ändå!!

Så det är nog därför jag helst inte vill skriva, eller tänka.

Men det som händer om dagarna sker ofta i havet, i en hängmatta eller på en båt. Vi dyker (med sköldpaddor och rockor – de två sista dyken på måndag), läser (tror att jag läst över 50 böcker på resan.. Ska försöka räkna), lyssnar på musik, hänger med folk och dricker lite öl.

Igår drack vi mer än lite öl iofs. Fast Mattias tog priset! När de två sista grabbarna gått till krogen och de andra gått och lagt sig satte vi oss på bryggan och fick såklart för oss att bada. Mattias fiser loss i sina nya badshorts i stretch och vi utropar dem till bubbelbyxor. Sen trillar han i duschen. Jag garvar. Har aldrig sett han så snopen! Sprattlades med draperi och stång. Söte göte böter.

Ja, vi förändrar inte världen här direkt – men vi gottar oss. Och skrattar åt lokaltidningar. Dt:s efterlysning är rolig i så många dimensioner att vi skrattat i flera omgångar.

20110521-042855.jpg

20110521-042914.jpg

20110521-042908.jpg

En kommentar

  • mamming

    Strunta i alla världsliga problem och njut av tiden ni har kvar i paradiset. Snart är du hemma hos oss igen. Myyyys!!! Längtar!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: