Guatemala,  Utan land

Hola Guatemala city!

Runt midnatt kom vi fram till Guatemala i Guatemala. Succé! Allt resande från kl 07.00 igår morse gick som på räls.

Tog inte färjan över till fastlandet från Utila, utan åkte med en vän till Rubi som kör folk i sin lilla (okej, ganska stor men liiiten mot färjan) eka. Bra beslut! Billigare, inte lika guppigt = inget illamående och vi fick se en HUUGE seaturtle. De är så fina!

Tog följe med det brittiska paret från ön som vi hängt litt med och hamnade på en svindyr buss till san pedro sula. men den gick direkt och vi kom fram så.. Väl där gick vi rätt till biljettdisken och hoppades att det skulle gå någon buss vidare under eftermiddagen. Jadå! Kl 15.00, direkt till Guatemala C via copan ruinas (check, haha). Två timmar att slå ihjäl som vi dödade enkelt med; Shopping! Hittade ett asstort köpcenter med (faktiskt) helt ok grejer. Köpte blommiga (!!) way-kopior och presenter.

Sen på bussen. Åtta timmar till. Puh. Men det går bra. Är lite som att sitta i en biosalong med rörliga säten och skitliten skärm. Såg tre filmer. The Cure (gråtfilm), High school musical (glee är ju kopiert därifrån! Jag har ju en liten fjortis i mig så jag gillade!) och en till som jag bevisligen redan lyckats glömma.

Stannade i copan och såg en groda och blixtar utan dunder. I en timme av färden var det som att tor och freja hade disco bland molnen. Jäklarns vad det dundra!

Väl framme fick vi ett hotell i Zona 1 och nysovna, nyduschade och nyfikna ska vi nu göra stan. Marknader, torg och gamla hus står på schemat. Lutar nog åt att vi stannar här några dagar. Ska åka över till Antigua, vänta på CL-finalen och köpa mer presenter.

20110527-085203.jpg

20110527-085211.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: