Guatemala,  Utan land

Felicedades Barca!

Vi har spenderat en dag med att gå gå gå gå. Varit i slum, fin och mellankvarter. Hittat ett supermysigt café (Leon) som andas kultuuuur. Varit på posten och Kulturhuset samtidigt (man postar vykort på samma ställe som man dansar balett och tittar på tavlor).

Vi har tittat på palatset, vandrat i kyrkor och shoppat. Hittade billiga converse, blått nagellack (muntert!) och mer presenter. Mattias köpte en portfölj i läder som han inte vet när han ska använda, men den är väääldigt snygg.

Just ja. Jag har sökt ett jobb jag verkligen vill ha! Start i juni till december, mitt i centrala Oslo, ok betalt , låter super och verkar vara bra arbetsplats. Om jag bara kan få det så hoppar jag högt! Håll en tumme eller tre för mig.

Så nu när vi känner oss som hemma i Zona 1 här i Guat så tänkte vi att på lördagen går det som en dans att hitta en bar med en tv så vi kan se CL-finalen. Men icke. Alla har barca-tröjor, men ingen ska titta på bar. Frågade en taxi som sa att allt sådant är i Zona 10, ett av de lyxigare kvarteren/områdena här. Sagt och gjort, vi drog.

Hamnade på en sportbar som var helt övertända! Ett rock-Guat-cover-band spelade i paus samt efter match, och de hade folk från Gallo (ölsort) på plats som eventade lite. Bland annat öl-lotteri där två skulle vinna en varsin kagge öl (à 5 l). När vi fick lotterna hade vi nr 6122 och 6123. 22 är mitt turnummer så då visste jag att vi skulle vinna :) skrev Mattias namn på 22:an så jag skulle slippa gå upp. Och mycket riktigt! Jag garvade och han fick gå upp och hämta ölen. Partey!

Vi kalasade på och sällskapade med en Oscar och en Eddie. De sjöng och vi skrattade. Vid fem-tiden var det dag att avsluta vår dagsfylla. 600!! gick kalaset på. Okej, det var dyrt – men vi åt kvällsmat för 30:- totalt (tacos!).

Älskar när folk vinner! Särskilt när man blir så glad för deras skull som för de här killarna. Messi är fantastisk! Och tom tokskallen här ska ha all kredd!

Idag ska vi försöka åka till Antigua över dagen. Jiho!

20110529-072039.jpg

20110529-072048.jpg

2 kommentarer

  • mari

    neeeej ja bara “hoppas hoppas hoppas jobbet är i sthlm” och sen ba nääääääääääääääääääääääääää oslo…

  • Fiskmåsen

    Vilken fotboll, det var godis för ögonen.. Först CL-guld i fotboll och sen dan efter CL-guld i Handboll….

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: