Mexico,  Utan land

Jag träffade en panda!

Vi sov till 09.39 idag. Rekord!! Så vi åt en snabb frukost och drog rätt till zoo:t i bosque de chapultepec. Skulle spara tid på en taxi, men stora avenyn reforma som går rätt till ciudad de mexicos central park var avstängd för en manifestation av något slag.

Taxichaffisen var ärlig med det och körde oss rätt till en tunnelbanestation istället. Två smidiga byten senare var vi framme vid “skogen”. Superfin park med små sjöar och massa stånd (sakerna de säljer är typiska marknadsatteraljer, med en twist).

Min syn på zoo:n är lite sådär. Ofta är djuren ledsna och allting andas dålig stämning. Men, samtidigt älskar jag att se djuren – även om det typ tåras ibland när vissa djur ser överledsna ut (typ älgarna på Skansen). Eftersom vi isatt att zoo:t var gratis trodde vi att det skulle vara betongklumpar med en trött panda och ett par antilooper i ett hörn någonstans. Ack, så överraskade vi blev!

Säkerligen det bästa zoo:t jag varit på! Det var naturligt att ta sig runt, rent och väldigt stort. Många djur verkade väldigt malplacerade (isbjörnen med dåliga höfter såg verkligen lidande ut i mexicos sol) och jag grät nästan när jag satt två cm glasruta ifrån den finaste reggae-orangutangen någonsin. Orangutangerna satt själva i sina inhängnader, och de såg så medvetna ut. De visste verkligen att de var just apor i en bur. Och de andra aporna också såklart, fast de var i alla fall inte ensamma. Sen kan jag känna att småaporna har lite roligare än de stora.. Men, överlag hade det ju varit bättre om man kunde få dem i ett naturligare sammanhang, samtidigt som besök i naturliga habitat också förstör. Vilket dilemma. Rescue center och till viss del shelter känns som finaste sättet att få möta dem, då de är där på andra premisser.

Men, så många gånger som jag skuttat av glädje och iiiii:at av förtjusning så är jag egoistisk nog att till viss del också njuta av inrättningen (såklart). Särskilt när man får se lekande pingviner, smygande jaguarer, sovande sengångare, ätande pandor (!!!!!!!, tyvärr nös den inte), lata kängurus, ylande vargar, spatserande tigrar (två sorter, varav en bengal), gulliga flodhästar, nyfikna giraffer, en gammal noshörning, ugglor, håriga kameler från Asien, hyenor, anacondor och verkligen allt därimellan.

Fåglar, olika klövdjur, vargar, lon, zebror, lemurer, björnar i alla kulörer, renar..

Men gorillorna var inte hemma och elefanten hade flyttat. Hoppas han har det bra där han hamnade!

Pandorna verkade faktiskt trivas. De hade huvudspoten och massa leksaker och bambu. Enligt personalen parar de sig tom. Hoppas de får bebisar!

Så ja, jag har haft en faaaantastisk dag! Mattias med tror jag. Mellan varven.. När han inte behövde lura med mig till nästa djur :)

Kvällens event? Lucha libre! Wrestligen är gigantisk här. Hoppas vi kan köpa biljetter rätt utanför arenan bara!

Om tre nätter åker vi hem… Konstigt! Och glatt! Here we come familjen!

Och snart fyller Mari år!!!!!! Bästa bästa du!

20110603-053851.jpg

20110603-053858.jpg

20110603-053902.jpg

20110603-053910.jpg

20110603-053915.jpg

20110603-053921.jpg

En kommentar

  • mamming

    Kan inte låta bli att minnas ditt första besök på Skansen, då du blev så glad i den stackars älgen som bara stog där och såg ledsen ut. Som liten älskade du dessa besök i djurparker, förutom den gången du hade gröna shorts på dig och geten jagade dig och du var livrädd. ( finns på film ). Minns med kärlek. Längtar. Puss o kram!!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: