Utan land,  Värmland

att vara i Karlstad

här har jag börjat något slags vardagsliv. ätit på regelbundna tider, tagit ordentliga promenader, ordnat viktiga saker (typ lyckats betala en räkning försent och sökt ett jobb), sorterat 11 000 bilder och hängt med familjen. det är ganska skönt att sjunka in, tänka efter och stanna upp – samtidigt som jag är så färdig för att bara blåsa på och ta ett varv till.

medan jag varvar internet på resebloggar, utbildningar utomlands och allastudier.se hittar jag allt mellan himmel och jord. jag vill göra allt! och ta med kärleken. tror att han pratat om att VA (vatten&avlopp?) verkar skoj, ja då hittar gumman en Rörsomgårunderjordentekniker-utbildning i Hallsberg. lätt som en plätt! råkar man hamna på ÖBO tänker man “DÄR kan jag bo”. läser jag om en frän revisorsassistent tänker jag “henne vill jag vara!”, och “jag behöver plugga färdigt som planerat, i augusti!”.

jag har helt enkelt en liten längtan efter ett hem och lite ordning igen. SÅKLART. tokigt vore det väl annars? tiden sedan hemkomst har präglats av bebisar, hundar, hus, startade utbildningar, nya jobb och annat vuxet som våra vuxna vänner håller på med. jag vill också ha en gräsmatta att klippa och en liten rabatt att påta i. och kanske en karriär! fast inte NU. allt annat jag gör ska ju helst ha hänt igår, men detta kan vänta (det  m  å  s  t  e  få vänta). helst vill jag inte vänta mer på att resa och leva galenpanna-liv igen, men vi behöver en slant.

så då är frågan om vart vi ska ta vägen?

karlstad är som vackrast i solen, vid älven. precis en sådan dag var det igår. frukost i solen och timmar på en filt på sandgrundsudden. då kan jag inte klaga! men, jag tänker klaga lite på karlstad ändå. fast det inte är karlstads fel. för när jag är här, går över stan så känner jag mig inte hemma. jag är på besök. jag känner inte igen folk och jag tänker att det inte gör så mycket heller (det blir man så disträ av att folk får rycka tag i mig om man vill hälsa, förlåt!). jag och karlstad har vuxit isär, trist nog. såklart finns det massa ljusglimtar (familjen! Mäds!), och jag skulle säkert kunna bo här – men får jag välja vinner Öreborg alltid. där känner jag mig hemma.

och stockholm! vi vill bo en gång där. tror att staden har potential, för det vandrar omkring så många av våra pärlor där. och så den bästaste av alla! Mari har en egen kategori. dock, är det inte ett strategiskt val med tanke på vårt mål.

Oslo är enkelt, hemma och bra. vi får ett jobb ganska lätt (hoppas HOPPAS  H O P P A S!!), tjänar vår slant, sparar en slant, bor billigt, dricker medhavt svenskt vin i bästaste sällskap Norge kan erbjuda och får möjlighet att resa igen. det är vårt mål.

hur det kommer gå, ja det får tiden utvisa. det händer ju att det inte riktigt blir som man tänkt sig, men det tar vi då.

nu ska jag njuta av sista dagarna i Karlstad, av att Matte kommer hit idag, av att vi får vinhänga i Haga ikväll, att jag fyller år imorn och att alla systrar är med. vajjert!

 

 

ps. håller på att fixa med bilder från resan. det kommer! men eftersom de är 11000 tar det ett litet slag.. portionerar nog ut dem över, ett par månader. då får vi leva länge på känslan!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: