Norge,  Utan land

Norge runt på tre dagar; lite historia bakom

De vackra vyerna och fantastiska fjordarna finns på bild på Facebook. Det som inte finns på fejjan är historian bakom, eller de bilder som kanske inte riktigt borde vara på internet alls.

Obs! Klicka på bilderna för större format om du är extra nyfiken eller vill se det vackra lite närmare.

 

Ska vi börja med att komplettera de fina bilderna med lite info? Eftersom vi brände 180 mil på tre dagar så har vi sett en del väg. Det har också hänt att vi blivit lite rastlösa. När man blir rastlös har man det inte roligare än vad man gör sig, så ganska ohämmat har det blivit. Sen kan det ju tilläggas att jag rest med två karlar som inte skäms (ALLS!) så har det varit en del konstiga situationer. Samt att vi tagit en del “kissa fritt i naturen”-kort på varandra då det ibland i vildmarken erbjuds lite dåligt med faciliteter.

 

Folk har till exempel fått slippa se den lilla fågeln som körde rätt in i grillen på bilen under dag 1, och fick sitta kvar. Dag 2 hängde han lite extra med huvudet och så fastnade det också en morot i grillen. Den som körde och fick fast saker i grillen fick poäng. Högst poäng skulle en fisk ge, men dit kom vi aldrig (som tur var).

Vi har också roat oss med lekar, speed-sightseeing (nypåfunnet uttryck som innebär att sladda in lite snett med bilen vid något “must see”, konstatera att det inte var så fränt och fem minuter senare vara på väg igen), stoppa ut olika kroppsdelar ur bilen vid konstiga stopp (Rikard körde hela underkroppen genom rutan under en färjetur) och konstaterat att det ändå är ett vackert land vi bor i…

 

Rutten vi åkte var Lillehammer – Otta – Åndalsnes – Ålesund (med båtfestival!) – Fjärland – Aurlandsvegen (med världens längsta tunnel) – Odda – Folgefonna (glaciär med sommarskidcenter, men var bara en liten reva man kunde åka på så skidor valde vi bort, men vi såg den! Speed sightseeing indeed) och sen över Haukelifjell hem till Oslo.

Det vackraste? Geirangerfjorden. Det var så fint att jag fick rysningar. Det var som att sitta och titta på ett fotografi när man satt där. Och härligaste utsikten? Dalsnibba! Not to miss.

 

Får väl ta och bjuda på den enda bilden på oss alla tre också! Jag som körde minst behöver aldrig erkänna det eftersom jag bevisligen körde massa, i alla fall på en bild.

 

Beklagar att bilderna ligger hullerombuller. Ska försöka sätta mig in lite mer i bildfunktionen här.. Tycker det tar sån tiiiid. Jag gillar inte galleri-funktionen WordPress har, och jag tycker det verkar lite trist med bildspel. Kanske får omvärdera.

Lämna ett svar

%d