Utan land

Den om att matcha med sin arbetsgivare

Idag har jag fått två bra besked. Ett om ett jobb (YES! JABBADABBADOOO! WIIIEE!) som jag verkligen vill ha. Har haft tre intervjuvändor, varav den sista på engelska via telefon igår med gruppchefen för alla länders kontors chefer. Det har känts bra, och jag har såklart gjort mitt bästa. I det ingår också att vara så ärlig som möjligt. Jag fick inte ett jobb tidigare för att det skulle vara för mycket rutinarbete och jag gav tydligen sken av att ha lite för mycket ambition för det.. Men, eftersom det lär ha varit en extremt trälig arbetsgivare är jag inte ledsen för det.

Tilläggas skall att jag efter intervjun på det statligt ägda företaget (oh, big surprise att det var en trälig organisation) kände att när man klev in på avdelningen samlade man all livsglädje och positiv energi i en liten säck och lämnade vid dörren. Och då blev jag ändå förvånad då det var NRK, norskarnas motsvarighet till SVT. Jag passade inte in där a l l s. Kom i en rätt ok blommig blus, vanliga jeans och en kavaj. Håret utsläppt. Inga smycken. Ordinära skor. Såg helt enkelt ganska intetsägande ut, fast lite mer välklädd än vardagspaltor. Jämfört med de andra där såg det ut som jag skulle på rave på Kos. De hade utslitna manchesterbyxor (och inte på något charmigt poppigt vis), rötna innetofflor och urtvättade T-shirts med tryck á la “Ullevål skole 1994”. Ni fattar..

Men, jag blev ändå arg när jag fick beskedet. Jag ville ha ett jobb! Vilket som helst. Och där låg felet. Jag ska inte ha ett jobb, vilket som helst. Jag ska ha ett jobb jag vill ha!

Jobbet jag fått muntligt ok nu på känns som en organisation jag kan trivas, växa och sprudla i. Men, än så länge håller jag i bromsen. Inga papper är påskrivna och vad som helst kan hända. MEN, jag är glad ändå för nu känns det som detta löööser sig ganska snart.

Just ja, glada besked nummer två idag var att min iPhone kommit tillbaka från de döda! Efter flera mååånader är han nu med mig igen. Jävla driv att man måste, måste lämna in den där man köpte den. Men nu har jag en helt ny. Och vad jag saknar trådlöst bredband nu.. Mobilt är INTE the shit tyvärr. Känner mig lite tvungen att ha kvar det nu när vi köpt det. Men, när man får lön sen och har en lägenhet kan ju allt ändras. Planer ändras ju som vi vet.. Och mina ganska ofta. Nu verkar det som vi ser lite långsiktigare på Oslo (pratade till och med om Amandas student om två ÅR som en hållpunkt att planera in med tanke på resa osv) och det känns skönt.

 

Skulle kunna ösa ur mig mer mer mer mer.. Men jag är rätt tankspridd och speedad precis nu, så ska försöka samla ihop något sammanhängande och vettigt tills vi ses igen. Eller så blir det precis tvärtom. Det har ju hänt förut att det inte riktigt blir som jag tänkt mig. Spännande!

[Insert cliffhangerljud]

 

Buss & kram

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: