Utan land

Kan jag vara sämst i världen på att vänta på något?

Jag väntar på två viktiga saker, att skriva kontrakt med jobbet och få nyckeln till nya lägenheten. Två saker som jag inte riktigt kan gå vidare i livet utan. Jag står lite och stampar på samma plats som för tre veckor sedan när vi precis landade i Oslo. Och vi ska inte tala om hur mycket det irriterar och frustrerar mig.

Jag vill pynta badrummet, bära in gamla bananlådor med pussel i nya förrådet och bädda lilla boxen vi ska sova i. Jag längtar något helt otroligt efter att ha ett eget krypin. Särskilt nu, när det är så himla nära. Vi får ju tillgång senast måndag kl 12.00, men förhoppningen om att nyckeln skulle ha kommit med postis idag har förtatt hela saken.

Att skriva kontrakt med jobbet är verkligen ännu värre att vänta på, så det tänker jag inte ens på. Eller, jag känner mig oduglig som inte jobbar – men det är ju ofrånkomligt. Dock är jag verkligen inte naiv gällande detta, utan jag utgår nästan ifrån att det ska bli något tok. Nästa vecka får vi se.

Jag hatar nästa vecka! Är irriterad, stingslig och otroligt lättretad (kanske synonymer alltsammans?). Stackars mina sambos. Mina snälla, snälla sambos. Mest är Mackan snäll som låter oss bo kvar, och för att han alltid står på min sida mot säl-Mattias när vi diskuterar.

Men snälla, snälla världen – kan vi inte snabbspola nu?

Lista på saker jag saknar:

  • Trådlöst internet (mobilt bredband med 16 GB begränsning och surf på telefonen kommer man inte långt på när man väntar på saker)
  • Att ha en frys man kan gå på upptäcksfärd i
  • En inkomst
  • Rutiner, en arbetsplats och kollegor

 

Dagens positiva: SOL! Parkhäng, bok och mys-glass med kärleken. Och såklart joggingturen. Jag börjar få lite flås igen, men det är långt ifrån den standard jag hade förra året vid den här tiden. Ska checka med Runkeeper någon dag hur illa det är. Och såklart, detta är första dagen jag inte fällt tårar innan lunch efter historier från i fredags.

Dagens kul: Att något hittat hit genom att Googla ”Eskil Pedersen flickvän”. I wish! (Schhy, säg inget till kärleken)

Dagens panik: När jag på joggingturen i Sognsvann upptäcker att jag tappat nycklarna, någonstans. Löper ett varv till och letar, men hittar inte.

Dagens jag-älskar-tanter!: När jag frågar i kiosken och tjejen har fått in min (eller, ja – Marcus) knippa från en tant som hittat dom.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: